Dostupni linkovi

U Sarajevu protest dobitnika ratnih priznanja



Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije BIH održaće danas sa početkom u 12 sati mirni protest ispred zgrade federalne vlade u Sarajevu, potvrdio je predsjednik upravnog odbora saveza Dževad Radžo.

Savez insistira na ispunjenju zahtjeva utvrđenih na vanrednoj skupštini te traži da se isplata naknade dobitnicima najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, članovima njihovih porodica, šehidskim porodicama, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima vrši u skladu sa zakonom i u mjesečnom iznosu iz decembra 2008. godine, a da se razlika za mjesece u kojima je taj iznos bio umanjen isplati do kraja ove godine.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić izjavio je da za danas najavljeni protest dobitnika najvećih ratnih prizanja predstavlja skup visokog rizika te da je policija angažovala sve moguće kapacitete kako bi on protekao bez incidenata.

Alić je istakao da je u pregovorima sa udruženjima dobitnika ratnih priznanja ocijenjeno da bi pojednici koji ne pripadaju ovim udruženjima ovaj skup mogli iskoristiti za narušavanje javnog reda i mira.
XS
SM
MD
LG