Dostupni linkovi

Srbin organizator spektakularne pljačke u Švedskoj


Stockholm
Stockholm
Kontroverzni biznismen iz Beograda Milan Ševo /36/, porijeklom iz BiH, označen je kao glavni organizator spektakularne pljačke oko 100 miliona evra iz najpoznatije kompanije za obezbjeđenje "G4S" u Stokholmu

Švedski istražioci su, prema nepotvrđenim informacijama, došli u Beograd da bi s kolegama iz MUP-a Srbije razmijenili podatke i priveli Ševu, pišu danas "Nezavisne novine".

Izvor lista, blizak istrazi, tvrdi da Ševo nije mogao sam da osmisli ovu pljačku, koja je izvedena 23. septembra, već da je imao nesebičnu pomoć švedskih kolega.

Kao osumnjičeni da su izvršili pljačku, do sada su uhapšena šestorica, među kojima su i Goran Bojović /38/ i Goran Živković /29/, za koje se pretpostavlja da su tokom ispitivanja otkrili identitet organizatora, a sve da bi sebi obezbijedili blaže kazne.

Bojović i Živković, koji su uhapšeni tokom vikenda, osumnjičeni su da su 23. septembra u jutarnjim časovima došli helikopterom koji se spustio na krov kompanije "G4S", nakon čega su se užadima spustili u unutrašnjost objekta, gdje su se nalazile vreće s novcem pokupljenim iz automata.

Uhapšeni su i Šveđanin Aleksandar Erikson (34), koji se sumnjiči da je pilotirao helikopterom kojim su se pljačkaši spustili na krov "G4S" , Turčin Metin Akdag /37/, Iranac Rezu Madadi /31/ i Šveđanin Peter Karlson /29/.
XS
SM
MD
LG