Dostupni linkovi

Radovanović: Napadači na Tatona odgovorni za teško ubistvo



Republički javni tužilac Slobodan Radovanović izjavio je danas da će napadači na francuskog državljanina Brisa Tatona, koji je danas preminuo od posledica prebijanja, odgovarati za krivično delo teškog ubistva i dodao da je za to predviđena kazna do 40 godina zatvora.

Francuz Bris Taton (28) koga su huligani pretukli 17. septembra u centru Beograda, preminuo je jutros u Kliničkom centru Srbije.

Mladić je bio u stanju nepovratnog moždanog oštećenja, a neposredno pred smrt naglo su popustile sve funkcije vitalnog sistema, saopšteno je iz Kliničkog centra Srbije.

Radovanović je rekao da "nije reč samo o navijačkim grupama koje prave povremene izgrede već da su u pitanju pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, i to moram otvoreno da kažem".

On je podsetio da je država već preduzela mere protiv počinilaca tog krivičnog dela i da se vodi krivični postupak protiv njih.

Posle napada je uhapšeno 11 osumnjičenih, od kojih jedan ima 27, a ostali između 18 i 22 godine.

Uhapšeni su Stefan V.(1988) iz Beograda, Milan T.(1991) iz Beograda, Dragan T. (1989) iz Beograda, Bojan M. (1990) iz Batajnice, Jovan K.
(1991) iz Beograda, Branimir CC.(1987) iz Nove Pazove, Vladan S. (1988) iz Nove Pazove, Milan V. (1990) iz Pancceva, Vladimir B. (1991) iz
Sremčice i Ivan G. (1982) iz Sremčice.
XS
SM
MD
LG