Dostupni linkovi

Pak: RS nije prepreka evropskom putu BIH



Šef delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pak izjavila je da postojanje Republike Srpske (RS) nije prepreka evropskom putu BiH. "Nije prepreka postojanje RS, nego politički verbalni napadi, a to je prisutno u oba entiteta. Republika Srpska nije država, niti će to biti", kazala je Doris Pak u intervjuu za banjalučki Glas Srpske.

Ona je rekla da u potpunosti podržava proces zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u BiH, jer je "krajnje vrijeme da zemlja preuzme odgovornost", upozoravajući da BiH nije ostvarila očekivani napredak na evropskom putu.

"Imajući na umu međunarodno prisustvo i finansijsku i tehničku pomoć, svako se može zapitati - šta je to toliko različito u BiH u odnosu na susjedne zemlje zbog čega nema napretka", navela je Doris Pak.

Prema njenim riječima, umjesto da stvari idu nabolje, u BiH su poslije rata, zbog ponašanja i izjava pojedinih političara, rasli mržnja i nepovjerenje.
Doris Pak smatra da bi vlade i parlamenti na svim nivoima trebalo da se ponašaju odgovornije i da djeluju više u skladu sa potrebama građana
XS
SM
MD
LG