Dostupni linkovi

Kremlj kritikuje Bajdena zbog izjava o Rusiji


Rusija je danas ocenila da su kritike američkog potpredsednika Džoa Bajdena (Joe Biden) na njen račun suprotne duhu saradnje koju želi predsednik SAD Barak Obama. "Postavlja se pitanje: ko određuje spoljnu politiku SAD? Predsednik ili istaknuti članovi njegovog tima", izjavio je za Interfaks savetnik ruskog predsednika Sergej Prihotko.

On je rekao da su razgovori Obame i ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva, tokom nedavne posete američkog predsednika Moskvi, "bili pozitivni i ozbiljni" i da su doprineli "atmosferi dobrih odnosa". Prihotko je rekao da da se postavlja pitanje zašto je drugi čovek američke administracije odlučio da iznese takve stavove o bilateralnim odnosima u trenutku kada Rusija i SAD počinju da rade na važnim sporazumima.

Bajden je u intervjuu za jučerasnji broj američkog dnevnika Vol strit džornal (Wall Street Journal) rekao da će Moskva zbog slabosti ruske ekonomije biti pomirljivija u odnosu na ostatak sveta i da će morati da pravi kompromise sa Zapadom o nizu pitanja, navodi Beta. Američki potpredsednik je ove nedelje posetio Ukrajinu i Gruziju, zemlje čiji su odnosi sa Rusijom pogoršani.
XS
SM
MD
LG