Dostupni linkovi

Banjaluka: Uhapšen Šarićev saradnik i bokirana imovina više firmi


Po naredbi Okružnog suda u Banjaluci u utorak je blokirana imovina banjalučkih firmi "Agrokop", "Avio rent" i bijeljinske "šećerane" zbog sumnji da je posredstvom tih preduzeća "pran" novac Darka Šarića optuženog za šverc više tona kokaina iz Latinske Amerike.

Vrednost blokirane imovine procenjuje se na 30 miliona konvertibilnih maraka (oko 15 miliona evra), a policija sumnja da je preko tih preduzeća "oprano" 14 miliona KM (oko 7,5 miliona evra), javila je u utorak uveče banjalučka televizija ATV.

Sudija banjalučkog okružnog suda Danijela Milovanović rekla je toj televiziji da je izdata naredba za izuzimanje poslovne dokumentacije bijeljinske "Pavlović banke", koja se odnosi na poslovanje "šećerane".

Ovakve mere preduzete su u okviru akcije "Mašina", koju po nalogu Specijalnog tužilaštva RS sprovodi policija tog entiteta BiH u saradnji sa policijom Srbije.

U akciji je uhapšen Zoran Ćopić, predsednik Upravnog odbora "Agrokopa", koji je vlasnik i suvlasnik još nekoliko firmi u RS i Srbije.

Ćopić se, kako je prenela banjalučka televizija ATV, odranije dovodi u vezu s Darkom Šarićem, a sumnja se da je za Šarića kupovao preduzeća.
XS
SM
MD
LG