Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Biden: Posao na Kosovu nije dovršen


Joe Biden u sedištu NATO-a

Tokom posete sedištu NATO-a, američki potpredsednik Joseph Biden upozorio je Evropljane na nedovršen posao na Kosovu.

Posao nije završen na Kosovu i treba tamo još štošta uraditi, rekao je Biden i dodao:

“Pre svega odgovornost leži na Evropskoj uniji i evropskoj zajednici da ispuni obećanja koja smo zajedno dali”
, rekao je američki potpredsednik.

Ovo je inače drugi put u nedelju dana da najviši predstavnici administracije predesednika Baracka Obame upozoravaju evropsku stranu na nedovršen posao u regionu. Američki državni sekretar Hilari Klinton je pre par dana takođe rekla evropskim kolegama da Balkan ne sme pasti u zaborav.

Joseph Biden je inače prvi put u svojstvu drugog čoveka Sjedinjenih Država posetio sedište NATO-a da bi sa predstavnicima zemalja članica Alijanse razgovarao o novoj strategiji američkog predsednika u Afghanistanu. U tom smislu Joseph Biden je obećao da američki doprinos u mirovnoj misiji na Kosovu neće ni u kakvom slučaju pretrpeti posledice zbog angažovanja oko Afghanistana i potrebe za dodatnim trupama tamo.

“Jasno je da nema trgovine između onoga čime smo mi zaokupljeni na Kosovu i toga što je nužno učiniti u Afghanistanu”, kazao je Joseph Biden.

  • 16x9 Image

    Gjeraqina Tuhina

    Dopisnica Radija Slobodna Evropa (RSE) iz Brisela, počela je karijeru u nedeljniku "KOHA" koji se potom pretvorio u dnevni list "Koha Ditore" i smatra se najčitanijom novinom na Kosovu. Za RSE radila kao kosovska dopisnica od februara 1998. Bila je među retkim glasovima koji su se mogli čuti sa lica mesta u prvim danima NATO bombardovanja. Godine 2000. prelazi u Brisel i nastavlja sa izveštavanjem za RSE i radi kao briselska dopisnica za Radio-televiziju Kosova.

XS
SM
MD
LG