Dostupni linkovi

Mesić: Slovenska blokada Hrvatske težak udar na odnose dviju zemalja


Ako Slovenija zaustavi Hrvatsku na njezinu putu u EU i NATO, to će biti velik problem u budućim odnosima dviju zemalja, izjavio je u utorak u Zagrebu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon sastanka s moldavskim predsjednikom Vladimirom Voronjinom.

"Ako bi Slovenija zaustavila Hrvatsku na njezinu putu u euroatlantske integracije, to će biti velika poteškoća u našim budućim odnosima", istaknuo je Mesić u izjavi za novinare. Dodao je kako je "sasvim logično da Hrvatska neće završiti pregovore u ovoj godini", ako Slovenija ne deblokira preostala poglavlja.

Još je jednom ponovio da se "o granici ne mogu imati politički dogovori", jer pitanje graničnog prijepora mora riješiti sud.

Na pitanje novinara što misli o komentaru slovenskog ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara, koji je ocijenio u ponedjeljak da pristanak Hrvatske s određenim uvjetima na posredništvo Europske komisije u graničnom sporu predstavlja pozitivan korak naprijed, ali da je "taj korak možda premalen", Mesić je odgovorio da "i maratonska utrka počinje jednim, prvim korakom".

XS
SM
MD
LG