Dostupni linkovi

Eksplozije u Mitrovici: nisu poznati počinioci


Kosovska Mitrovica, Foto: Ricki Green
Kosovska Mitrovica, Foto: Ricki Green

Nisu poznati počinioci i nema osumnjičenih za izazivanje eksplozija u naselju Tri solitera u severnoj Kosovskoj Mitrovici, izjavio je danas portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti.

Hoti je agenciji Beta kazao da je situacija u tom gradu trenutno mirna i naveo da se pretpostavlja da su sinoć eksplodirale dve ručne bombe.

On je dodao da se od specijalizovanih jedinica Kfora očekuje službeni izveštaj o vrsti eksplozivnih naprava i načinu njihovog aktiviranja.

U naselju Tri solitera, u kome žive i Srbi i Albanci, sinoć su se u razmaku od oko sat vremena čule dve eksplozije, u kojima, međutim, nije bilo povređenih. Portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je agenciji Beta da su se eksplozije desile oko 20 i 21 čas.

"Policajci su uočili krater, prečnika oko 20 santimetara, od druge eksplozije u kojoj su polupani prozori na obližnjoj zgradi", dodao je on.

Prema rečima Hotija, u tom delu grada od sinoć je pojačano prisustvo multietničkih jedinica KPS-a.

U Kosovskoj Mitrovici je u sredinama gde zajedno žive Srbi i Albanci pojačano prisustvo Kfora, a u severnom delu grada kreću se naoružane pešačke patrole vojske.

Izvor: Beta

XS
SM
MD
LG