Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Haradinaj: Gubici Kosova u spoljnoj politici


Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kritikovao je u subotu Vladu Kosova zbog gubitaka na spoljnopolitičkom planu i loše bezbednosne situacije na Kosovu, dok je portparol Vlade Kosova Memlji Krasnići ocenio da je prva godina Tačijeve vlade bila godina istorijskog uspeha za narod Kosova

"Kosovo trpi velike gubitke u oblasti spoljne politike, a loša je i bezbednosna situacija", rekao je Haradinaj u Prištini, tokom subotnjeg zasedanja predsedništva Alijanse žena Kosova.

Haradinaj je takođe kritikovao i nedostatke u oblasti ekonomskog razvoja, kao i u razvoju demokratije na Kosovu.

"Vlast na Kosovu nije kreativna i nema neophodne planove za pozitivne promene",
rekao je Haradinaj, koji vodi jednu od najvećih opozicionih stranaka na Kosovu. Vlada Kosova je juče usvojila izveštaj o radu tokom prve godinu funksionisanja.

Premijer Hašim Tači je ocenio da je predhodna 2008. bila godina građanskog i političkog jedinstva na Kosovu. On je kao velike uspehe Vlade istakao proglašenje nezavisnosti, Kosova, priznavanje od strane 53 zemlje sveta kao i usvajanje novog Ustava.

Portparol Vlade Kosova Memlji Krasnići je na konferenciji za novinare u subotu u Prištini ocenio da je prva godina Tačijeve vlade bila godina istorijskog uspeha za narod Kosova.

"Stvorili smo uslove za realizaciju vizije demokratske države, ekonomski razvijene, koja poštuje vladavinu prava i ide ka evroatlantskim integracijama",
rekao je Krasnići.

Između ostalog, kao uspehe on je pomenuo investicije u infrastrukturu, poboljšanje uslova u oblasti prosvete, početak reformi u administraciji kao i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

(Izvor: Beta)

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG