Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Doneta odluka o formiranju kriznog štaba


Kosovska Mitrovica, Foto: Riki Grin

Na današnjoj 26-oj redovnoj sednici opštinskog veća Kosovske Mitrovice doneta je odluka o formiranju kriznog štaba za severni deo tog grada.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Nenad Topličević izjavio je nakon sednice da je lokalna samouprava zabrinuta za sigurnost građana zbog eskalacije nasilja u ovom gradu proteklih dana:

“Zato smo formirali krizni štab gde su uključeni svi oni činioci u gradu koji mogu da doprinesu smirivanju ove situacije. Nadamo se da ćemo odmah posle božićnih praznika krenuti u realizaciju i obezbeđivanje svih delova grada kako ne bi došlo do novih ekscesa i nemilih događaja a ujedno apelujem na sve naše sugrađane, posebno na mlade, da se uzdrže od svakog vida nasilja jer nasilje vodi samo nasilju. Mi ćemo svi učiniti sve da do nasilja ne dođe i da obezbedimo mir na ovim prostorima.”


Na današnjoj sednici doneta je odluka da se svim povređenima u poslednjim incidentima u Kosovskoj Mitrovici pruži maksimalna pomoć.


Talas nemira u severnom delu Kosovske Mitrovice započeo je uoči 2009, kada su dvojica Albanaca nožem izbola tinejdzera Nikolu Božovića.

U Kosovskoj Mitrovici ovoga jutra primetno je pojačano prisustvo vojnika Kfora, Kosovske policijske službe ali i patrola Euleks policije koji su grupisani na nekoliko punktova u gradu.

U Kosovskoj policijskoj službi (KPS) u Kosovskoj Mitrovici rečeno je da dan prolazi mirno, ako se zanemari upotreba pirotehničkih sredstava uz koje Srbi proslavljaju Badnje jutro.

Centralna proslava Badnjeg dana i večeri na Kosovu biće održana u manastiru Gračanica, na centralnom Kosovu. Služba povodom Badnje večeri u manastiru Gračanica počeće u 16.30h posle čega će u porti manastira biti zapaljen badnjak.

I u ostalim delovima Kosova biće proslavljen Badnji dan osvećenjem i paljenjem badnjaka.

XS
SM
MD
LG