Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Haradinaj jednoglasno izabran za predsednika AZBK


Ramush Haradinaj

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, jednoglasno je u nedelju ponovo izabran za predsednika stranke. U uvodnom izlaganju na Petoj izbornoj Skupštini Alijanse za budućnost Kosova Haradinaj je rekao da će Alijansa i on nastaviti da budu angažovani na ostvarivanju interesa zemlje i kosovskog društva.

Haradinaj je istakao da su se u proteklom periodu svi činioci kosovskog društva susretali sa ozbiljnim izazovima i teškoćama.

„Ja u poslednje tri godine nisam najveći deo vremena bio prisutan na Kosovu, medjutim uvek smo ostali verni putu da učinimo stvarnost nezavisnost i suverenitet zemlje.“

Lider AZBK je podvukao da će stranka na čijem je čelu učiniti maksimalne napore da programom i ljudskim resursima pripremi i ojača stranku i da će se zalagati za stvaranje uslova za brži ekonomski razvoj i stvaranje novih radnih mesta.

„Naš uspeh ćemo meriti stepenom ekonomskog razvoja. Bićemo odlučni u sprovodjenju zakona, jer samo vladavina zakona čini ljude da se osećaju ravnopravnim i sigurnim u svoju budućnost.“

Haradinaj je istakao da se Kosovo treba pripremiti da se uspešno izbori sa izazovima učlanjenja u EU i NATO. On je ocenio da sem efektivne vladavine ove pripreme znače i i izgradnju partnerstva sa SAD i EU.

„Mi partnetrstvo vidimo kao učešće u svim procesima na i oko Kosova, učešće u podeli tereta ali i zasluga. Gradjani Kosova osećaju i znaju probleme kroz koje prolazi Kosovo, ti problemi se ne mogu prevazići bez vizije i angažovanja. Mi to imamo“, zaključio je lider AZBK.

Izdavač dnevnika „Zeri“, Bljerim Šalja koji predstavlja najznačajnije jačanje Alijanse je govoreći na Skupštini istakao da se proces rekonfiguracije UNMIK-a pretvara u deformaciju medjunarodnog prisustva i dekompoziciju vlasti na Kosovu,“na štetu granica Kosova, na devalviranje perspektive kosovskog društva“.

„Istovremeno Kosovo ima suficit neostvarenih obećanja, pogrešnih interperetacija za sadašnju političku situaciju, neosnovanog optimizma, suficit falsifikovanja novije istorije, tendencije da se vlast i država pretvore u privatnu svojinu i da se uzurpiraju vrednosti ovog sistema.“

Šalja je istakao da je „kosovskom društvu sada najpotrebnija istina o sadašnjem stanju države Kosovo.

XS
SM
MD
LG