Dostupni linkovi

Hrvatska policija odbacuje Milovanovićeve tvrdnje


Zagreb
Zagreb

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec izjavio je danas da je hrvatska policija imala dovoljno elemenata za podnošenje kaznene prijave protiv odbjeglog Željka Milovanovića, osumnjičenog za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, te odbacio tvrdnje iz njegovog navodnog pisma da ga policija ne želi uhititi, već likvidirati kako bi skrila prave ubojice.

Banjalučki portal "Press Online" objavio je danas pismo kojeg je navodno napisao bjegunac Milovanović, a u kojemu on opovrgava da je sudjelovao u ubojstvu Pukanića, tvrdi da za to nema dokaza te optužuje policiju da ga želi ubiti.


Borovec tvrdi da je hrvatska policija "sasvim sigurno" imala dovoljno elemenata za osnovanu sumnju te je na temelju prikupljenih informacija i dokaza podnijela kaznenu prijavu protiv Milovanovića.


"Temeljem te prijave sud je raspisao međunarodnu tjeralicu i aktivnosti hrvatske policije, ali i policija BiH i Srbije, usmjerene su na njegovo pronalaženje, uhićenje i privođenje na sud, gdje će se utvrđivati težina pojednih dokaza koji ga terete",
izjavio je Borovec.


Kazao je i da je upitna vjerodostojnost pisma u kojemu autor tvrdi da u vrijeme ubojstva nije bio u Zagrebu te da ne postoji nijedan materijalni dokaz koji ga može dovesti u vezu sa zločinom.


"Nekoliko policajaca uključenih u potragu za mnom javno je reklo da su dobili naredbu ne da me uhite, nego da me ubiju ondje gdje me zateknu",
kaže se, uz ostalo, u pismu. Borovec je to ocijenio "notornom glupošću".


Milovanović je 42-godišnji bivši specijalac Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka-Legije. Njegov lik nalazi se na Interpolovoj tjeralici, ali i tjeralici osječkog Županijskog suda koji ga traži zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Od prije je poznat po teškim kaznenim djelima na području bivše Jugoslavije, a povezuje ga se i sa zemunskim kriminalnim klanom. Krajem listopada u Doboju je izbjegao uhićenje.

XS
SM
MD
LG