Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Milovanović: Hrvatska policija želi da me likvidira


Željko Milovanović

Željko Milovanović, glavnoosumnjičeni za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića, tvrdi da nema nikakve veze sa atentatom na vlasnika "Nacionala" i optužuje hrvatsku policiju da je već pripremila njegovo ubistvo, prenosi agencija Srna.

Inspektori Jedinice za posebne istrage Minstarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) danas su izuzeli pismo koje je redakciji lista "Pres" dostavio Željko Milovanović, osumnjičeni za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

"Izuzeti materijal biće proslijeđen Specijalnom tužilaštvu RS radi utvrđivanja vjerodostojnosti pisma, koje će, najvjerovatnije, biti dostavljeno na vještačenje u Kriminalističko tehnički centar MUP-a Hrvatske", izjavila je inspektorica Kriminalističke policije MUP-a RS Goga Davidović.

Milovanović u pismu koje je juče uputio listu "Pres" navodi da je spreman za poligrafsko ispitivanje o ubistvima s kojima ga povezuju. On navodi da hrvatska policija ne želi da ga uhapsi, već da ga likvidira da bi sakrila prave ubice.

"Nekoliko policajaca uključenih u potragu za mnom javno je reklo da su dobili naređenje ne da me hapse, već da me ubiju na licu mjesta. Tamo gdje budem zatečen", naveo je navodno Milovanović.

On optužuje Hrvate da su montirali hajku na njega i tako prikrili djelovanje hrvatske mafije.

"Meni se stavlja na teret da sam naručen kao plaćeni ubica da učinim navedeno djelo, a sve to samo na osnovu priče, odnosno izjave Roberta Matanića", naveo je Milovanović i dodao da će sve što su izgovorili Matanić i novinari "Nacionala" morati da dokažu na sudu kada ih on bude tužio.

"A tužiću ih za razoren život, maltretiranje porodice i gomilu laži i kleveta koje su izrekli na moj račun. Ako me ubiju prije toga, svi relevantni dokazi stići će do mog advokata",
istakao je Milovanović.

On je poručio dobojskoj i banjalučkoj policiji i policiji Srbije da je u ''svakom momentu voljan da se opravda'', navodeći da ne postoji nijedan jedini materijalni dokaz koji bi potvrdio navode zagrebačke policije.

"Nisam nikoga ubio, niti na bilo koji način fizički povrijedio nekoga u Srbiji ili Republici Srpskoj. U vrijeme ubistva nisam se ni nalazio u Zagrebu. I to je lako provjeriti",
tvrdi Milovanović.

Vlasnik zagrebačkog "Nacionala" Ivo Pukanić i direktor marketinga te kuće Niko Franjić ubijeni su 23. oktobra ispred redakcije tog nedjeljnika. Oni su usmrćeni od eksplozije bombe koja je bila postavljena u skuteru koji je atentator ostavio pokraj Pukanićevog automobila "leksus".

U akciji "Balkan ekspres" policija je uhapsila deset osoba, a protiv petorice su 30. oktobra podignute krivične prijave. Za ubistvo su osumnjičeni Željko Milovanović, Robert Matanić, njegov rođak Luka, Amir Mafalaniji i Bojan Gudurić.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG