Dostupni linkovi

Sanader- Spremni smo za finalizaciju pregovora sa EU


Hrvatski premijer Ivo Sanader kazao je u utorak u Stockholmu, nakon razgovora sa švedskim premijerom Fredrikom Reinfeldtom, da je Hrvatska spremna učiniti sve da pristupni pregovori s Europskom unijom budu završeni za vrijeme švedskog predsjedanja u drugoj polovini sljedeće godine.

"Spremni smo učiniti sve da Hrvatska za vrijeme švedskog predsjedanja Europskom unijom, u drugoj polovici sljedeće godine, završi pregovore", kazao je Sanader.

"Bit će teško, pogotovo zbog globalne krize, jer to otežava cjelokupnu situaciju i unutar Europske unije. Prije svega se to odnosi na atmosferu oko proširenja, ali me premijer Reinfeldt uvjerio da je Švedska prijatelj proširenja", rekao je Sanader.

"Promjene u Hrvatskoj su upečatljive i Hrvatska može poslužiti kao model za jugoistok Europe. Proširenje se pokazalo kao najveća pokretačka snaga za reforme, a Hrvatska je u tome najbolji primjer", kazao je švedski premijer Reinfeldt, ocijenivši da za napredak Hrvatske velike zasluge ima i osobni angažman hrvatskog premijera.

"U svakom slučaju slijedi nam vrlo zanimljivih dvanaest mjeseci u kojima ćemo vidjeti možemo li završiti pregovore tijekom švedskog predsjedanja, kao što bismo voljeli", rekao je Reinfeldt. Švedska će predsjedati EU-om od srpnja do prosinca 2009. godine.

XS
SM
MD
LG