Dostupni linkovi

Otvorena Regionalna konferencija o evropskim integracijama.


Dosadašnji uspjeh Hrvatske u euroatlantskim integracijama jasan je znak zemljama cijele jugoistočne Europe da je članstvo u Europskoj uniji realnost, rekao je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković u ponedjeljak u Zagrebu na otvaranju Regionalne konferencije o europskim integracijama.

Hrvatska je prije desetak dana u izvješću o napretku od Europske komisije prvi put dobila indikativni raspored za završetak pregovora s Unijom do kraja 2009. godine.

"Uspjeh Hrvatske jasan je znak zemljama jugoistočne Europe da je članstvo realnost, na individualnoj osnovi, sukladno ispunjavanju kriterija", rekao je ministar Jandroković.

Na Regionalnoj konferenciji koju organiziraju Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i njemačko društvo za tehničku suradnju Deutsche Gesellschaft Fuer Technische Zusammenarbeit - GTZ sudjeluje oko 150 sudionika te predstavnici Europske komisije.

Naglasivši trenutačnu političku situaciju u svijetu, s obzirom na stanje na Kavkazu te globalnu gospodarsku krizu, Vincent Degert, šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj rekao je kako "postoji potreba za većom Europom, a ne za manjom".

XS
SM
MD
LG