Dostupni linkovi

NATO zabrinut situacijom u BiH


Zamjenik glavnog tajnika NATO-a Claudio Bisogniero i visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Miroslav Lajčak ponovno su u petak upozorili kako je stanje u toj zemlji zabrinjavajuće te su pozvali domaće političare na odgovornije ponašanje i provedbu potrebnih reforma.

Bisogniero je za dvodnevnoga službenog posjeta Sarajevu s Lajčakom razgovarao o stanju u BiH, a u izjavi novinarima ponovio je poruku koju je dan prije prenio članovima Predsjedništva BiH.

"NATO je zabrinut političkim ozračjem u BiH i retorikom koja je vladala posljednjih mjeseci. Političari bi se ovdje morali koncentrirati na provedbu reforma i obveza koje proistječu iz članstva BiH u programu 'Partnerstvo za mir'", rekao je Bisogniero.

Dodao je kako na proljeće iduće godine slijedi analiza provedbe reforma u BiH pa je važno dotad ostvariti napredak.

Visoki predstavnik Lajčak je rekao kako je nazočnost NATO-a u BiH ključna s obzirom na golem ugled koji uživa i među običnim ljudima i među političarima u toj zemlji.

"Odnos prema NATO-u jedno je od rijetkih pitanja o kojemu u BiH postoji konsenzus", rekao je Lajčak i pritom podupro zanimanje NATO-a za stanje u BiH.

XS
SM
MD
LG