Dostupni linkovi

Priveden nasilni košarkaš


Srbijanski košarkaš Miladin Kovačević, student kojega američka državna tijela traže zbog nanošenja teških ozljeda svom američkom kolegi, priveden je u utorak ujutro u Policijsku upravu u Beogradu, objavio je beogradski B 92.

Bivši američki student iz vojvođanskog mjesta Kula priveden je po nalogu srbijanskog tužiteljstva.

Beogradska televizija B 92 objavila je kako se doznaje "da je američko pravosuđe ustupilo njegov predmet srbijanskim pravosudnim tijelima". Prema neslužbenim informacijama B 92 objavljuje da je priveden i bivši srbijanski konzul u New Yorku Slobodan Nenadović.

Kovačević je s putnom ispravom koja mu je izdana u srbijanskom konzulatu u New Yorku, iako su mu američke vlasti oduzele putovnicu, nekoliko dana nakon incidenta pobjegao u Srbiju, gdje kao košarkaš trenira s košarkaškom ekipom iz Vrbasa.

Za Kovačevićem je u međuvremenu izdana međunarodna tjeralica Interpola, budući da ga američke vlasti traže zato što je u studentskom baru sveučilišta Binghamton, u tuči 4. svibnja ove godine, nanio teške ozljede svom kolegi Bryanu Steinhaueru, koji je od primljenih udaraca pao u komu.

Kovačević je uhićen poslije tuče i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti SAD, ali je za njega plaćeno jamstvo od 100.000 dolara, a potom je s privremenom putnom ispravom došao u Srbiju.

XS
SM
MD
LG