Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Srbi pozivaju Podgoricu da povuče priznanje


Kosovska Mitrovica

Predstavnici narodnog otadžbinskog pokreta iz Kosovske Mitrovice i inicijativnog odbora Srba iz Crne Gore sa Kosova pozvali su danas Vladu Crne Gore da povuče odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Predstavnik studenata iz Crne Gore sa prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Milivoje Martinović kazao je da je odluka Vlade Crne Gore o priznanju nezavisnosti Kosova doneta mimo volje njenih građana:

“Odlukom Vlade Crne Gore, a ne naroda, ovo protivpravno priznanje ugledalo je jutro. Ne treba staviti u drugi plan ni onu drugu polovinu stanovništva u Crnoj Gori koji direktno trpe zbog vođenja antisrpske politike. Ali se teba osvrnuti i na nas ovde, koji zbog takve politike indirektno snosimo i trpimo posledice. Da li treba da budemo isključeni i izgubimo pravo na studentsko organizovanje? Ne. Kao akademski građani dižemo glas protiv svega toga. Mi ostajemo ovde u službi odbrane svete srpske zemlje od horde ‘arbanaških terorista’."

Predstavnik Narodnog otadžbinskog pokreta Igor Vujinović poručio je da je Crna Gora bila i ostala srpska Sparta:

“Ali, na žalost, Crna Gora je pod okupacijom jednog karikaturnog režima, profašističkog, globalističkog i bolje rečeno komunističkog režima Mila Đukanovića. Već deset godina on je gospodar sudbine svakog stanovnika i posetioca Crne Gore. i strašno je kada vidimo ovde u Srbiji da neko te ljude prihvata kao predstavnike Crne Gore.”


Predstavnici Narodnog otadžbinskog pokreta i inicijativnog odbora Srba iz Crne Gore nosili su parole “Čast i bruka žive dovijeka” i “Živela srpska Crna Gora. Skup u znak prostesta protiv odluke Vlade Crne Gore o priznanju nezavisnosti Kosova, na kojem je prisustvovalo oko 300 građana, završen je mirno i bez incidenata mirnom šetnjom do glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.
XS
SM
MD
LG