Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kalamperović:Crna Gora nema spor oko granice s BH


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović izjavio je danas da Crna Gora nema "nikakvih sporova" oko granice sa BiH i ocijenio da je "najlakše" potpisati bilateralni sporazum sa tom državom. Kalamperović je danas u Podgorici razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislavom Čađom o potpisivanju sporazuma o dvojnom državljanstvu, državnoj granici i ilegalnim prelascima preko granice sa BiH.

Kalamperović je na konferenciji za novinare u Podgorici kazao da bi razgovori sa BiH trebalo da počnu sredinom oktobra i podsjetio da su dvije države već formirale komisije za razgovore o državnoj granici. On je podsjetio da Crna Gora, "kao mlada država", nema potpisane sporazume o državnoj granici sa susjedima i naveo da će se u slučaju BiH to pitanje riješiti sa državom, ali da su "važni i stavovi" Republike Srpske kao njenog entiteta.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo je ukazao da pitanje državne granice "nije u direktnoj nadležnosti " MUP-a RS, ali i ocijenio da to ministarstvo "ima pravo da učetvuje u njegovom rješavanju, jer se granična linija u velikom dijelu naslanja na teritoriju" tog entiteta.

XS
SM
MD
LG