Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mladićevi otisci prsta nestali iz evidencije


Ratko Mladić

Otisci prstiju odbjeglog haaškog optuženika Ratka Mladića nestali su iz evidencije, tvrdi izvor beogradskog lista "Blic" blizak istrazi, a nestanak dijela dokumentacije, koji uključuje i otiske prstiju, potvrdio je i šef srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haagom Rasim Ljajić.

Beogradski "Blic" u četvrtak piše kako je "taj dokaz bio neophodan da bi se usporednim postupkom pokušalo otkriti ima li i on, poput uhićenog Radovana Karadžića i Stojana Župljanina, lažni identitet i dokumente na novo ime".

Sugovornik "Blica" odbio je otkriti o kakvoj je evidenciji riječ, ali je samo kratko dodao "kako je ovo otkriće prouzročilo pravi mali rat u obavještajnim službama i policiji". Ovo je otkriće, piše "Blic", "razbjesnilo novog šefa srbijanske sigurnosne agencije (BIA) Sašu Vukadinovića, koji je, čim je došao na tu dužnost, utvrdio da informacije cure i stižu do samog Mladića".

Šef Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić u četvrtak je za beogradski B 92 potvrdio da je odbjegli haaški optuženik Ratko Mladić tražio osobnu iskaznicu u jednoj policijskoj postaji u Srbiji i predao dokumente za to, ali da dokumentacije potrebne za nju (dio s otiscima prstiju) više nema. Nije želio ništa više o tome reći, niti otkriti o kojoj je policijskoj postaji riječ.

On je više puta ponovio da Srbija želi završiti suradnju s ICTY-em i uhititi preostale haaške optuženike Mladića i Hadžića, što je rečeno i glavnom tužitelju ICTY-a Sergu Brammertzu, koji u četvrtak nastavlja posjet Beogradu razgovorom s najvišim dužnosnicima Srbije predsjednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Brammertz je u srijedu izjavio kako je ključno pitanje suradnje uhićenje odbjeglih Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG