Dostupni linkovi

McCain ocjenjuje stanje u SAD-pogoršanim


Republikanski kandidat na predstojećim američkim predsjedničkim izborima John McCain ogradio se od predsjednika Georgea Busha, također republikanca, ocijenivši da se stanje države pogoršalo u protekle četiri godine.
"Washington je razoren. John McCain to zna. Gore nam je nego prije četiri godine", glasi tekst koji izgovara narator u novom televizijskom spotu, koji je prvi put emitiran sinoć.
Senator iz Arizone prikazan je u spotu kao političar koji misli svojom glavom i ne plaši se da iznese svoje stavove koji su, u proteklih 30 godina koliko je u Kongresu, često bili u suprotnosti sa stavom njegove stranke, prenijela je agencija DPA.
Njegov demokratski protukandidat Barack Obama često je kritizirao McCaina zbog toga što podržava Bushovu ekonomsku politiku i zalaže se za ostanak američkih vojnika u Iraku i naglašavao da bi njegova pobjeda predstavljala "Bushov treći mandat".
Bush je u martu zvanično podržao McCaina kao predsjedničkog kandidata, nakon čega su se rijetko pojavljivali zajedno u javnosti.
XS
SM
MD
LG