Dostupni linkovi

Plassnik:"Hrvatska odlučna na putu ka EU"


Hrvatska je odlučna na putu u Europsku uniju, izjavila je u petak austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik u povodu otvaranja poglavlja o slobodi kretanja robe i zatvaranja poglavlja o poduzetništvu i industrijskoj politici, u pregovaračkom procesu Hrvatske i EU.

"Hrvatska radi predano i dosljedno u ispunjavanju svojih domaćih zadaća na putu u punopravno članstvo Europske unije.. Ona prednjači i priprema put za sve države zapadnog Balkana", izjavila je ministrica Plassnik, istaknuvši da je najnoviji napredak u pristupnim pregovorima zasluženi uspjeh.

Plassnik je dodala da hrvatska Vlada mora zadržati taj smjer kako bi 2009. godine zaključila pristupne pregovore. Izrazila je nadu da će se dosadašnji polet zadržati kako bi sporno poglavlje pravosuđa također do tada riješila.

Austrija će i "dalje Hrvatskoj biti pouzdan partner", rekla je Plassnik i dodala da se proces približavanja država zapadnog Balkana Europskoj uniji mora nastaviti, bez obzira na unutarnje "rasprave o Lisabonskom reformskom ugovoru".

Rezultat referenduma u Irskoj na kojem je odbačen Lisabonski reformski ugovor ne znači da su se Irci očitovali o Hrvatskoj, zaključila ministrica Plassnik u priopćenju.

XS
SM
MD
LG