Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ko je Karadžiću izdao lažna dokumenta?


Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da su Radovanu Karadžiću lažne dokumente na ime Dragana Dabića izdale vjerojatno "strukture u Bosni i Hercegovini".

"Lažni identitet dobio je očito u vrijeme kad su njegovi stranački prijatelji bili na vlasti u Republici Srpskoj. A istodobno je i u Srbiji za njega bio povoljan politički ambijent. Očito je, dakle, da je paralelni život počeo živjeti puno ranije", kazao je Vukčević "Večernjim novostima" od četvrtka, dodajući da je vrlo mali broj ljudi znao da se iza imena Dragana Dabića krije haaški optuženik Karadžić, te da je sklon povjerovati da se "i sam sebe odrekao i uživio u ulogu doktora alternativne medicine".

Pred zakonom će odgovarati svi oni koji su Karadžiću pomogli u skrivanju, kaže Vukčević, te ponavlja da tvrdnje da je Karadžić uhićen prošloga petka, a ne u ponedjeljak navečer, pokazuju "koliko je bilo besmislenih zavjereničkih teorija" koje su Karadžićevo skrivanje pratile, kao i da je njegovo pravo da bira način na koji će se braniti.

Suprotno tužitelju Vukčeviću, Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić ponovio je u četvrtak da je njegov branjenik uhićen u petak, 18. srpnja, te da su mu se javila tri putnika iz autobusa broj 73 s linije Novi Beograd - Batajnica, koji to potvrđuju.

XS
SM
MD
LG