Dostupni linkovi

U tuči navijača lakše ozlijeđeno pet osoba i dijete


Lakše je ozlijeđeno pet punoljetnih osoba, među kojima dvojica policajaca, i jedno dijete u tučnjavi koja se dogodila oko podneva tijekom godišnje skupštine bobotskih članova "Delija", navijača beogradskoga Nogometnog kluba Crvene zvezde iz Bobote, kad je u dvoranu upala skupina mladića, potvrdio je zamjenik načelnika vukovarsko-srijemske Policijske uprave, Miroslav Janić.

Policija je uhitila dvije osobe koje su sudjelovale u napadu na dvojicu policajaca koji su pokušali spriječiti upad nepozvanih mladića na skupštinu, a za koje se pretpostavlja da pripadaju nekoj od hrvatskih navijačkih skupina. U ometanju skupštine, kako je rekao Janić, sudjelovalo je tridesetak mlađih osoba koje su u Bobotu došle u nekoliko osobnih automobila osječkih registarskih oznaka.

"Desetak njih uspjelo se probiti kroz blokadu dvojice policajaca te ući u dvoranu, pri čemu su se sukobili s članovima 'delija' uz uporabu bengalki, a razbijane su pivske boce i isprevrtan namještaj", rekao je Janić, dodajući da je na skupštini bilo nazočno i nekoliko predstavnika i nogometaša Crvene zvezde, koji nisu ozlijeđeni.

Nakon što su izgurani iz dvorane, napadači su se razbježali. Policija je, međutim, uhitila dvojicu od kojih se za jednog pouzdano može tvrditi da je sudjelovao u napadu na policajce, a živi na osječkom području, rekao je Janić, dodajući da je u tučnjavi oštećeno i osobno vozilo "kia pride" osječkih registarskih oznaka, prenosi Hina.

XS
SM
MD
LG