Dostupni linkovi

Haradinaj se već politički aktivirao


Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj je odmah posle povratka iz Haga, nakon oslobađajuće presuda Haškog tribunala, započeo politIčku aktivnost.

„Ja sam se odmah latio posla da pomognem Kosovu, kako bi jedna partija na Kosovu bila na nivou odgovornosti i uloge koje partija imaju u pluralizmu i demokratiji", rekao je Haradinaj.

To, prema njemu, podrazumeva dalji organizacioni, programski i kadrovski razvoj i svakako ostvarivanje odgovornosti koje partije imaju kada su deo opozicije. Haradinaj je rekao da je kolegama u partiji izneo svoju viziju daljeg delovanja i razvoja partije.

„Na nacionalnom planu sve obaveze koje je preuzelo Kosovo su i obaveze Alijanse, što podrazumeva i dostignuća i odgovornosti, ali i nedostatke koje je moguće imao proces, bez obzira o kakvim se nedostacima radi. Znači, mi ćemo se zalagati za dalje povećanje dosadašnnjih dostignuća.“


On je ocenio da je izjava premijera Hashima Thaqija da zbog statusa Vlada nije imala svoj program u suštini uvreda za birače.

„Status je onda samo motiv više da se ne počne prvi dan rada bez programa. Zadatak Alijanse će biti da objasni ili da bude drugačiji glas, da se ne može reći da zbog statusa nismo uradili program, jer je status obaveza više da se ima program“.

Haradinaj je negativno ocenio 100 dana rada Vlade premijera Hashima Thaqija. On se založio za održavanje lokalnih i parlamentarnih izbora na Kosovu kako je to predviđeno planom međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija u roku od 9 meseci od okončanja prelaznog perioda nakon proglašavanja nezavisnosti Kosova. Politički analitićari u Prištini smatraju da je povratak Haradinaja u politčku scenu Kosova novi kvalitet koji će se ubrzo primetiti u delovanju opozicionih partija.
XS
SM
MD
LG