Dostupni linkovi

Nastavljaju se posete srpskih ministara Kosovu


Rasim Ljajić
Rasim Ljajić

U poseti severnom delu Kosova, danas je bio ministar rada i socijalne politike u Vladi Srbije Rasim Ljajić. On je ponovio da srpska Vlada nastavlja projekte pomoći Srbima na Kosovu.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić obišao je danas u Kosovskoj Mitrovici objekat u kojem će, po završetku radova, biti smeštene 35 socijalno ugroženih porodica. U taj objekat, čiju izgradnju finasira Ministarstvo rada i socijalne politike, biće smešten i deo Centra za socijalni rad koji će obezbediti usluge pomoći u kući.

Ministar Ljajić je rekao da predstavnici ovog ministarstva redovno obilaze opštine na Kosovu jer žele da se uvere i definišu vrlo jasne prioritete vezane za pomoć stanovništvu na Kosovu. Sa druge strane, ministar Ljajić je naglasio da država Srbija želi da prati implementaciju akcionog plana u onom delu koji se tiče ministarstva za rad i socijalnu politiku:

“Želimo da u potpunosti stanovništvo na Kosovu i Metohiji ostvari ona prava koja su i dosad ostvarivali, kao uostalom i svi građani Srbije. Konkretno ovde u Kosovskoj Mitrovici pratimo izgradnju ove stambeno-poslovne zgrade sa 35 stanova za socijalno ugroženu kategoriju stanovništva. Takođe biće izgradjena jedna prihvatna stanica u okviru zgrade. Nastojimo da obezbedimo neophodnih 40 miliona dinara za dovršetak ove zgrade kako bi u junu mesecu mogla da primi svoje prve stanare. U svakom slučaju mi ćemo nastaviti posete svim mestima na Kosovu i Metohiji.”

Ministarstvo je, do sada, u izgradnju tog stambeno-poslovnog objekta uložilo 118 miliona dinara.

XS
SM
MD
LG