Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 06:15 CET

  Kosovo

  Zapovjednici OVK Haradinaj i ostali oslobođeni u ponovljenom postupku

  Haški tribunal oslobodio Haradinajai
  X
  29.11.2012
  UN-ov tribunal za ratne zločine u Hagu oslobodilo bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja od optužbi da je počinio ratne zločine tijekom sukoba na Kosovu. Haradinajev odvjetnik, Ben Emmerson, istakao je da je presuda "potpuno opravdala nevinost gospodina Haradinaja." Video: Reuters, 29. novembar 2012.
  Haški tribunal oslobodio Haradinaja
  Haški sud oslobodio je zapovjednike Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) optužene za udruženi zločinački poduhvat u ponovljenom postupku protiv Ramuša Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja.

  „Tužiteljstvo nije izvelo nikakve vjerodostojne  dokaze da bi Ramuš Haradinaj znao za bilo kakva kaznena djela u Jablanici“, pročitao je zaključke prvostupanjske presude predsjedavajući sudac južnoafričkog porijekla Bakone (Justice) Moloto.

  Slučaj se ticao zločina na području Dukađina na zapadnom Kosovu 1998.godine, kada je tom zonom upravljao bivši premijer Kosova Haradinaj, kao zapovjednik OVK. Balaj (zvan Toger), bio je zapovjednik jedinice Crni orlovi u sklopu OVK, a Brahimaj (zvan Ciganin) pripadnik.

  U optužnici se navelo se da su Haradinaj, Balaj i Brahimaj bili suizvršioci udruženog zločinačkog poduhvata (UZP), sa ciljem uspostavljanja potpune kontrole nad Operativnom zonom Dukađin, putem maltretiranja i protupravnog uklanjanja srpskih civila s tog područja, kao i maltretiranjem civila kosovskih Albanaca, kosovskih civila romske/egipatske nacionalnosti i drugih civila optuženih za suradnju sa srpskim snagama ili nesuradnju s OVK.

  No sudsko vijeće je zaključilo u ponovljenom suđenju da tužiteljstvo ništa od toga nije dokazalo.

  Suđenje Haradinaju i Balaju, koji su oslobođeni, po drugi put ponovljeno je po 6 točaka od ukupno 37 iz prvog suđenja. Brahimaj koji je nakon prvog suđenja osuđen na 6 godina kao direktni počinitelj zločina, u ponovljenom postupku je također oslobođen.

  Dio zločina je potvrđen, ali ne i odgovornost optuženih

  Iako je Raspravno vijeće zaključilo da tužiteljstvo nije dokazalo povezanost optuženih sa zločinima, potvrdilo je kako je utvrđeno – da se zlostavljanje i ubijanje opisano u optužnici dijelom dogodilo.

  Poput zločina koji se navode u točkama 3, 4 i 5 optužnice. Konkretno - okrutno postupanje i mučenje svjedoka 6, policajca Nenada Remištara, jednog neidentificiranog Bosanca, Pala Krasniqija, Skendera Kuçija i svjedoka 3, kao i trojice neidentificiranih Crnogoraca.

  Raspravno vijeće je također utvrdilo da su djelimično utvrđeni navodi točke 6, konkretno, prisilno uklanjanje Nasera Like i Fadila Fazliua iz sela Žabelj.

  Raspravno vijeće je tako utvrdilo da je zločina vojnika OVK bilo i unutar, ali i izvan logora Jablanica na području zone Dukađin kojom je upravljao bivši premijer Kosova Haradinaj, kao lokalni zapovjednik.

  No oni prema prvostupanjskoj presudi nisu počinjeni prema obrascu opisanom od strane tužiteljstva, odnosno prema udruženom zločinačkom poduhvatu.

  „Na primjer, nakon jednog od opisanih incidenata jedan vojnik OVK izvinio se žrtvama, a incident je pripisao ekstremističkim grupama unutar OVK koje nije bilo moguće kontrolirati“, naveo je Moloto razloge odbacivanja optužbi za udruženi zločinački poduhvat.

  No iako su zločini iz tri točke optužnice i djelomično iz jedne - utvrđeni, suci su zaključili kako nisu prezentirani dokazi koji bi s njima povezali trojicu optuženih.

  „Naprotiv dokazi pokazuju da je Ramuš Haradinaj kada je saznao za zatočenje i za zlostavljanje Skendera Kuçija otišao u Jablanicu kako bi razgovarao s Nazmijem Brahimajem o puštanju Skendera Kuçija na slobodu. I da mu je tom prilikom rekao – takvo što se ne bi trebalo ponoviti jer to šteti našoj stvari“, naveo je Moloto.  Prvostupanjski suci su naložili trenutno puštanje oslobođenih bivših zapovjednika OVK na slobodu.

  Rok podnošenja žalbe na prvostupanjsku presudu je 30 dana, a iz haškog tužiteljstva su poručili – kako će vidjeti hoće li se odlučiti na taj korak, nakon pomnije analize oslobađajuće odluke.

  Konačan završetak postupka protiv Haradinaja i ostalih, tako se tek očekuje. 

  * Reakcije na Kosovu

  * Reakcije u Srbiji

  Goran Jungvirth

  Diplomirani politolog iz Zagreba. U razbijanju stereotipa, širenjem informacija s Haškog suda o pravim razlozima i podstrekačima rata, nalazi motivaciju za svoj trenutni praktični rad.

  Ovaj forum je zaključen
  Sortiranje komentara
  Komentari stranica of 2
      Naredni 
  Ime: Zlatko Grad: Tuzla,BiH
  30.11.2012 15:01
  @Fred

  Moje znanje i stav nije selektivno...vi svakako potrazite nekoga ko ce se u svemu sagasiti sa vama i sto ce vam goditi uhu...ali duzan sam da reagujem na notorne neistine.

  Kazete:"25. maja 1991. godine Hrvatska stice nezavisnost"
  -Ne, nije ga stekla...vec proglasila ali nije joj to priznato...pogledajte kada je primljena u UN ako vam nesto nije jasno odnosno sto "mjesate" pojmove.
  -Nije srbija optuzena za genocid u srebrenici...tko ti je to rekao?jednako je kriva za ne sprecavanje toga kao i UN,SAD...znaci nema sankcija za sada za nju...

  Nije Hrvatska pregovarala sa srbima o Z4 vec sa politickim vodstvom tzv.RSK koje je bilo niti demokratsko vec puki satelit Srbije...Ti ne razumijes da niko ne osudjuje redarstvanu akciju u RH vec sta se krilo iza toga...isto tako i Kosovo...masovna ubistva i protjerivanja zarad politickih ciljeva nikoga ne smije amnestirati.


  Ime: Hartmann o Haradinaju: Grad: To je propast međunarodne
  30.11.2012 12:59
  http://www.vecernji.hr/vijesti/hartmann-haradinaju-to-je-propast-medunarodne-pravde-clanak-481368

  Ime: Artman Grad: Hag odustao od istine
  30.11.2012 11:46
  Florens Artman bivša portparolka tužilaštva Haškog tribunala Florans Artman ocenila je da je taj sud doživeo poraz jer je odustao od istine i pretvorio se u "provincijalni sud". "Tribunal je doživeo poraz jer je odustao od istine a da niko za to nije podneo ostavku i odgovarao", kazala je Artman povodom poslednjih presuda Haškog tribunala.
  Komentarišući presudu Ramušu Haradinaju, Artman je rekla je da je to "totalna propast sistema međunarodne pravde".
  "Međunarodno sudstvo je kreirano da uradi ono što ne mogu domaći sudovi, da zaštiti svedoke (...) ali haški sud se u poslednjih nekoliko predmeta ponaša kao provincijalni sud", izjavila je Artman.
  Ona je u vezi sa slučajem Haradinaj rekla da su "postojale političke preporuke izvan tribunala da se ne optužuje nijedan pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova". Artman je takođe rekla da je predmet protiv Haradinaja gde je bilo očiglednih problema sa svedocima.
  U tom smislu je navela da je Tribunal negirao da je veliki broj svedoka haškog tužilaštva - u ovom slučaju više od deset - ubijeno, ali je i dodala da nije utvrđeno da li su to bile slučajne smrti, nesrećni slučajevi ili samoubistva.

  Ime: Emigrant Grad: München
  30.11.2012 11:28
  Za sudjenje nekog optizivanog potrebni su dokazi


  Optizili su muslimana za proizvodnje alkohola sto je (navodno) zabranjeno da musliman proizvodi alkohol

  Tuzilac: Vi ste krivi za proizvodnje i prodaje alkohola sto kao musliman ti je zabranjeno a sto je jos gore nisi ni porez platio !

  optuzeni: Ja nikada nisam proizvodio niti sam prodao alkohol !

  Tuzilac: ali policija je nasla u podrumu vese kuce potreban alat za proizvodnju alkohola!

  Tuzilac:postovani sudijo ja trazim kaznu od 10 godina za ovog covjeka

  Optuzeni:pa dobro ako vec moram u zatvor onda da zavrsimo od jednom,hocu da lezim i za silovanje.

  Sudija:aha a Vi ste i zene silovali ?!

  Optuzeni:ne casni sudija nikad nisam silovao zene ali i za to imam potrebni alat !!!


  Ime: Furije
  30.11.2012 02:36
  Izgleda da je sud u Hagu napokon odlucio da prave stvari nazove pravim imenom i da se napokon kaze ko je kriv za zlocin razvaljivanja Jugoslavije, a dobro bi bilo i da se odgovarajuce kazni. Da nije tako Srbi bi vjecno ostali u uvjerenju da su radili ispravnu stvar. Krajnje je vrijeme da se kaze popu pop, a bobu bob, na sto cekamo evo vec decenijama. To se mora kazati eksplicitno i da bude svima jasno.

  Ime: Joxa Grad: Chapel Hill
  30.11.2012 02:27
  Ove dvije zadnje odluke Den Haga, poruka Srbima, e, sada da vidimo kakve će Srbi pouke iz ove lekcije izvući?
  Može i u " ponovjenom postupku"!
  Odgovor

  Ime: deks Grad: novi sad
  30.11.2012 09:14
  Ovde se sudilo ljudima koji su pocinili najgore zlocine nad civilima. Ovo nema veze sa Srbima, Hrvatima, Muslimanima... ovde se radi o zrtvama, a sud je ustanovio da je bilo zlocina ali da nema krivaca. Lekcija koju je Srbija dobila od haskog suda je da su srpske zrtve manje vredne od drugih i to je sve.

  Ime: Domingo
  29.11.2012 18:22
  Ratovi se nisu vodili u Srbiji -nego u Hrvatskoj,Bosni i na Kosovu. Zato su oslobodjeni borci za slobodu iz Hrvatske i sa Kosova. U Bosni i Hercegovini ce se isto dogoditi.
  Odgovor

  Ime: deks Grad: novi sad
  30.11.2012 00:15
  Pojma nemas o medjunarodnom pravu. JNA je branila ustavni poredak SFRJ kao sto je Srbija branila ustavni poredak na svojoj teritoriji tj, Kosovu.
  Sta mislis kako bi vojska SAD reagovala ako bi recimo Teksas pokusao da se otcepi?
  Odgovor

  Ime: luli Grad: ger
  30.11.2012 18:21
  Srbija branila ustavni poredak tako da istjera skoro milon albanaca sa svoji vekovna ognjista tako se brani ustavni poredak po tvom mislenju i ubijenih 15 hiljada civila silovani 20 hiljada zena to ti ustavni poreda srbije haahahahhah
  Odgovor

  Ime: Petar Grad: Srb
  30.11.2012 20:27
  Da a onda ste vi zbog Srbije poceli rat u Makedoniji ..s istom pricom da ste zrtve etnickog ciscenja silovanja krsenja ljudskih prava od strane vlade u Skoplju trazeci intervenciju NATO-a i podelu Makedonije,....Mislim...mozda pricate kolko hocete tu vasu pricu ..ali ste provaljeni ..NIko vise ne veruje u te vase mantre ..kad je svima jasno da vam je oduvek zadnjih 100 godina da milom ili silom stvorite etnicki cistu Veliku Albaniju
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  29.11.2012 22:34
  Neverovatna glupost, ratovi su vodjeni u Jugoslaviji, a separatisticke ideje su podrzavale razne zemlje prema njihovim interesima. Pa UCK je prema Americkim interesima do 1988 bila teroristicka organizacija!!!!!!!!
  Odgovor

  Ime: Marko
  29.11.2012 23:26
  Upravo tako aMonimni,
  Medjutim na americkoj "slobodnoj evropi" se vec godinama mantra ova ista propaganda koju su ovakvi tipovi ispranog mozga vrlo rado prihvatili.
  Razumljivo iz vlastitih nacionalistickih pobuda.
  Ista podrska "demokratizaciji" danas se desava u Siriji (nakon sto se uspjesno "demokratizovali" Libiju).
  Kojekakvi strani placenici prama vehabijske diktature S. Arabije i Katara, a uz masivnu podrsku americkog NATO (ostale "clanice" su samo roblje koje mora da slusa) i nevidjenu (ali totalno bijednu u NE uspjesnu!) medijsku propagandu (iz SAD-"ministarstva istine") - rade sve po istoj knjizi kao i na Kosovu.
  Interesi SAD vojno-financijske klike su uvijek isti: nafta, plin, droga kao i pozicija za buduce "demokratizacije" i ocuvanje puteva oveih istih "interesa".
  Upravo ZATO je i ovaj Haradinaj (kao i oni generali) pusten.
  Tzv "tribunal" iz Haga - jeste obicni americki cirkus, u kojem se cak ne moze suditi Amerikancima za nebrojene ratne zlocine napravljene u njiohovim "demokratizacijama" Planete u zadnjih 20tak godina.
  Ne moze se suditi saradnicima americke cia.
  Pa Haradinaja su americkim (!!!) avionom vozili AMERIKANCI na operaciju u Njemacku - nakon zlocinackog kriminalnog sukoba u "demokratiziranom" Kosovu prije par godina.
  Sta da se lazemo?
  Bas se pitam sta bi porezni obveznici SAD tj onih 99% a medju njima i onih 50 miliona koji NEMAJU medicinsku zastitu u SAD - rekli za ovo?
  SAD vojnim AVIONOM - u Njemcku - nakon krimi-obracuna!

  Ime: Damir Grad: USA
  29.11.2012 16:28
  Za Gocka, Deksa i slicne fasiste:

  Nema problema. Dakle, prvo je Slovenija napala samu sebe. Pa u Hrtkovcima Seselj nije nabrajao Hrvatske porodice koje treba iseliti, nakon cega je pobjeglo 50,000 Hrvata od tamo. Onda je Hrvatska napala samu sebe. Pa je Sarajevo samo sebe drzalo u obrucu najduzem u istoriji i bombardovalo je samo sebe citavo to vrijeme (i to svoje civile naravno da bi cetnici ispali losi ljudi), pa se desio genocid (pardon samo zlocin) u Srebrenici, pa je Kosovo napalo samo sebe, da bi onda NATO napravio najveci zlocin u istoriji covjecanstva kada je raznio zgradu TV zbog koje Vi i dan danas znate "istinu", pa Vam je neko drugi ubio jedinog koji je izgledao kao nefasista (Dzindjica)... Mozda je stvarno i taj Hag konacno vidio da nakon toliko godina poricanja genocida, svih ratova, nakon posljednjeg izbora cetnika da vodi Srbiju, i nema nista drugo da uradi nego da NATJERA Srbiju na istinu.

  Za ovoga ponosnog iz Hrvatske:

  Nije jos kraj utakmice. Zar ne vidis da sudija jos nije odsvirao kraj jer se Slobodan Praljak previja na zemlji, a Prlic mu pomaze da se pridigne dok obojica razmisljaju o dragom im Starom Mostu u Mostaru.
  Odgovor

  Ime: Alo Grad: RS
  29.11.2012 18:08
  Ali nista nije tacno sto si napisao.....Nije Slovenija napala sebe ...Nego je JNA vratila kontrolu nad Granicnim prelazima..gde je pisalo SFRJ..a po ustavu SFRJ iz 74..Granice SFRJ s emogu menjati iskljuvico uz saglasnot svih republika....Isto vazi i za Hrvatskui..nelegealno otcepljenje..ukidanje Srba iz Ustava SRH kao konstituvinog naroda i pocetak ciscenja Srba iz Zagreba S[plita i drugih gradoav gde nisu cinili vecinu ..isto u Bih nelegealni referndum Muslimana i Hrvata i opet kao u HRV i SLO...Srbi ..na svom refernudumi zele da ostanu u Jugi ..Sarajevio je bilo na liniji fronta a sto je rat trajao tolko dugo pitaj vase prijatelje Amerikance koji su podrzavali rat umesto nekoliko mira iz EU koji su svi prihvatali ..(Kutiljero ..Stoltenberg..itd )..Kosovo je u sastavu Srbije ..lepo pise u ustavu SFRJ ..ako znas da citas ..Vojska Srbije i Jugoslavije se tu nalazi od 1912..pa je smesno govoriti da je Srbija napala Kosovo kad je on vec bilo njen deo ...kao sto je smesno i citati tvoje srbomrziteljske komentare
  Odgovor

  Ime: fred Grad: usa
  30.11.2012 13:45
  ALO, prvo krsenje ustava SFRJ iz 1974 godine desilo se 1990. godine, kada se Srbija, suprotno tom ustavu, ukinula Socijalisticku Autonomnu Pokrajinu Kosovo. A ostalo su price o "Mirku i Slavku"
  Odgovor

  Ime: Igor Grad: Odg
  30.11.2012 16:30
  Bolje bi ti bilo da malo procitas taj Ustav a ne da lupas ...i video bi da Kosovo niti je ukinuto ..cak su poslanici Kosva glasali za to vecinski ..niti je prekrsen Ustav 74 cak naprotiv .procitaj zadnji clan tog Ustava ..isti si ko Jasar....Lepo mu pise clan Ustava 74
  " Граница Социјалистичке Федеративне Републике Југославије не може се мењати без сагласности свих република и аутономних покрајина..." a on tvrdoglavo u zid glavom ..nece i nece da prihvati prostu cinjenicu jer to odgovara istinikoja je naravno oduvek bila na strani Srba
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  02.12.2012 12:57
  Imam samo jednu rijec za tvoje netacne tvrdnje. ANTIBIROKRATSKA REVOLUCIJA, pogledaj malo sta to znaci. A o tome da su promjenu odobrile ostale republike nije tacno. Zato je i zapoceo raspad SFRJ.
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  02.12.2012 14:00
  Pa sami Slovenci su rekli da to nije u redu i da Srbija ima pravo da utice politicki na svoje pokrajne. Neces valjda reci da Slovenci imaju krivo? Pazi ukoliko nesto kazes protiv Slovenije moze ti se desiti bombardovanje jer je bolan Slovenija clanica NATO-a a oni se drze zajedno i u pravdi i u krivdi!
  Odgovor

  Ime: Jasar Grad: Svedska
  30.11.2012 00:36
  Alo@
  Mnogo ti napisa,ali malo nam istine rece.Posto se radi o pogresnoj interpretaciji Ustava,moram te malo korigovati.
  Dakle,nigdje u Ustavu ne pise,da se moraju sve republike pitati u vezi sa odvajanjem neke od republika.To nije tacno,i to je izmisljotina.Ako nisi znao,kada je doslo do formiranja Jugoslavije,tada su sve clanice unijele svoju drzavotvornost u Ustav drzave,uz mogucnost izlaska iz iste,ako tu zelju neka od republika izrazi.Ne mislis valjda da one nisu bile drzave,prije stvaranja Jugoslavije?Ako vec spominjes Ustav 74-te,onda bi trebao znati da u njemu lijepo pise nesto o samoopredjeljenju naroda.Zato nije tacna tvoja tvrdnja da su se republike otcijepile nelegalno.Nelegalno i protuustavno ste vi pokusali da okupirate Hrvatsku i Bosnu i
  da stvorite drzavu u kojoj ce zivjeti svi Srbi.
  Srecom,niste uspjeli...
  Odgovor

  Ime: deks Grad: novi sad
  29.11.2012 17:36
  Od tebe nema veceg fasiste jer ti uopste ne pominjes srpske zrtve. Procitaj danas sta je Amnesty international rekao o presudi. Oni su znas takodje fasisticka organizacija. Ti delis zrtve po naciji, a to je bolesno. Za mene onaj ubijen na Ovcari, streljan u Srebrenici ili zaklan tokom Oluje isto vredi.
  Sto se tice negiranje zlocina ono ce se samo pojacati posle ove presude, a ti nastavi da zivis dalje u svom svetu fantazije i fasizma.
  I da, jedva cekam da ovi Hrvati iz Bosne budu oslobodjeni kao Blaskic pa da vidim kakvu ces odu sklepati Haskom tribunalu.
  Odgovor

  Ime: malo morgen Grad: Skandinavija
  29.11.2012 19:25
  deks@
  Problem je u tome, sto vi ne razumijete zasto sve ove oslobadjajuce presude.To su vam deks "repovi"iz 90-tih koji se vuku za vama punih 20 godina.Mozda je vama i nacinjena neka nepravda,ali je to sitnica u poredjenju sa onim,sta ste vi cinili.Naravno,u pravu su oni koji tvrde da su to politicke odluke,ali je isto tako tacno,zasluzili ste to.
  Odgovor

  Ime: beli Grad: usa
  29.11.2012 22:19
  Oslobodjavajuce presude su bile neminovane zato sto mora da se opravda politika zapada. Nista vise nista manje. Suprotne presude bi dovele u pitanje umesenosti SAD I EU u raspadu SFRJ. Samo mislim da nisu uspeli. Zivi bili pa videli.
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  30.11.2012 04:48
  A ti jos u USA. eto to je tvoj profil.
  Kao Crni Novica sa Dem Ahmetom.
  Jeo pio kao momak ( radnik sa dnevnicom ) i hteo da siluje..i na kraju biva da ga Aga Dem Ahmeti sece na dva parceta.
  Ovakvi kao ti ima i dosta.
  Pa ako JE USA ta trusa takva losa koj ti djavol zivis tu...
  Odgovor

  Ime: beli Grad: usa
  30.11.2012 21:13
  Moja ljubav za mojom zemljom(SAD) nema nikakve veze sa "geopolitickim" ciljevima koji su projekt ekonomskih i tako vojnih elita. Oni ne predstavljaju mene i ogromnu vecinu gradjana nego svoje interese. Tu je moja "trusa" sa mojom drzavom. Nije samo tu Balkan u pitanju.
  Na srecu sve vise i vise izlaze u javnost ovde sta te elite rade u nase ime.
  Odgovor

  Ime: malta Grad: sweden
  29.11.2012 19:58
  Upravo tako. Oni optuzuju Haradineja za udruzeni zlocinacki poduhvat zbog desetak srpskih zrtava a albanske leseve su hladnjacama prevozili za Beograd. Naravno pojedinci koji su ubili te srbe treba da odgovaraju ali nazivati to udruzeni zlocinacki poduhvat moze samo srbima pasti na pamet zato sto oni misle da su njihovi zivoti mnogo vrjedniji od drugih. Ubijanje hiljade albanaca i organizovano prebacivanje leseva hladnjacama ne mozeorganizovati pojedinac, to je zlocinacki poduhvat drzave srbije. Isto vazi i za krvave dogadjaje u BiH i Hrvatskoj.

  Nisu svjesni da je ovo maciji kasalj u odnosu na ono sto ih ceka.
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  29.11.2012 22:37
  Na tvoju zalost za hladnjacu i ostalo odgovara citavo Srbijansko rukovodstvo u Hagu, ali za srpsko na Kosovu niko, eto to je tvoja nacionalisticka logika, koja samo sa mrznjom ima doticaja! Nazalost.
  Odgovor

  Ime: malta Grad: sweden
  29.11.2012 23:04
  Upucena sam u desavanja u Hagu i naravno da svi trebaju odgovarati za zlocine, ppogotovo za udruzeni zlocinacki poduhvat ali koliko je meni poznato u procesu protiv haradineja se spominje cifra od 8 ubijenih 7 zlostavljanih i 1 silovanoj srpskoj zrtvi sto se ne moze zvati udruzenim zlocinackim poduhvatom a za sta ga je srbija htjela optuziti. Pokusava se podmetnuti prica o ubijenim albanskim svjedocima a jeste li svjesni da u procesu svakog osudjenog srbina najjaci svjedoci su bili bosnjac ikoji su prezivjeli logore, zlostavljanja, silovanja... Nacionalista nisam a mrznja mi je stran pojam, samo iznosim cinjenice.
  Odgovor

  Ime: Milivoje Radaković
  29.11.2012 22:48
  Kako Vam sada zvuči onaj biser mudrosti druga Gedže: "Srbi dobijaju u ratu, a gube u miru."?

  Ime: Milorad Grad: Zagreb
  29.11.2012 16:04
  Jeremić je rekao da Srbija ne treba kloniti duhom, a ja kazem -
  ako se Njemačka digla nakon Hitlera može i Srbija nakon Miloševića!
  Odgovor

  Ime: Begu-Grad:Bremen
  30.11.2012 13:56
  Milorade,imas potpuno pravo to sto kazes za nemacku,
  ali kada je u pitanje Serbija to nije moguce,
  vidite ovi samo se verte u krug ,ovi koji su 90g bili na vlast i koji su zlocine pravili ili su i poderzali ti su sada na vlast u Serbi,
  Serbija, jos daleko od pomirenja sa samom sobom kamoli sa komsijama koji je npravio Zlo citav ovo vreme.

  Ime: viza za pakao
  29.11.2012 15:46
  Sudije su neumoljive u svom poslu! Nekima su dragi nekima manje. Razumljivo je da su neki u Srbiji razocarani odlukama istih. Nazalost cijena ne kooperacije sa sudom je vise nego bolna. Da su Kostunica i Co dostavili punu dokumentaciju kako je se zahtjevalo mozda bi danas situacija bila drugacija!
  Odgovor

  Ime: Anonimni posjetilac
  05.12.2012 00:56
  Pa ni topnicki dnevnici nikad nisu kompletirani ali vidimo da investicija od 32 miliona eura daje poticaja nepravdi.
  Komentari stranica of 2
      Naredni 
  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.