Vučić najavio nabavku novog naoružanja iz Rusije

To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari: Aleksandar Vučić (oktobar 2021)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iz Rusije uskoro stići nova vojna oprema.

Nakon susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 25. novembra, Vučić je rekao da je "molio da određene stvari brže stignu u Srbiju", ocenjujući da je vojno-tehnička saradnja vrlo dobra.

"Tako da ćemo prve neke stvari imati pre kraja godine u Srbiji. To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari. To su korneti, dakle lansirne rampe za kornete i rakete korneti za protivoklopna dejstva. Izuzetno važni na našem terenu", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je najavio još nabavki, ne precizirajući o čemu je reč.

"Biće i još drugih važnih većih stvari od strategijskog interesa za Srbiju u budućnosti, i to ne dalekoj budućnosti", rekao je Vučić.

Greška servera

Greška na serveru. Molimo obratite se timu sa podšku.

Molim koristite naš pretraživač kako biste pronašli traženi sadržaj

Zbog saradnje sa Rusijom, Srbija je na meti kritika sa Zapada zbog toga što kao zemlja kandidat za članstvo u Evropsku uniju (EU) još uvek nije uskladila svoju spoljnu politiku sa evropskom.

I vojna saradnja Srbije i Rusije brine Zapad. U junu izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio da zajednička vojna vežba sa Belorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u evrointegracijama.

Pročitajte i ovo: Policijske i vojne vežbe na Balkanu: U Srbiji Rusi, u okruženju SAD