'Noć ruskog terora': Smrtonosni napadi na gradove Ukrajine

Stambena zgrada u Umanu u plamenu nakon ruskog raketnog napada rano ujutro 28. aprila. Prema riječima regionalnog guvernera Igora Tabureca, dvije krstareće rakete pogodile su deveterospatnicu, usmrtivši najmanje deset ljudi, uključujući dvoje djece.
 

Žena nosi dijete pored zgrade pogođene u ruskom napadu u Umanu.

Spasioci su cijelo jutro radili u Umanu u nadi da će pronaći preživjele koji su i dalje zarobljeni u ruševinama. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski osudio je udare nazivajući ih napade "noći ruskog terora".

Jedna od ubijenih u Umanu je 75-godišnja žena koja je spavala u susjednoj zgradi. Osoblje hitne pomoći smatra da je umrla od unutarnjeg krvarenja izazvanog eksplozijama.

Reakcija jedne žene na mjestu teško oštećene stambene zgrade u Umanu.

Spasioci i stanovnici traže preživjele u ruševinama u Umanu.

Spasilac pomaže uplakanoj ženi u Umanu.

Spasioci uklanjaju tijelo jednog od ubijenih u Umanu. Ukrajinska prijestolnica Kijev također je potresena od eksplozija. Dužnosnici su izvijestili da su jedinice protuzračne obrane oborile 11 projektila i dva drona.

Vatrogasci u stambenoj zgradi u Umanu. Projektili su ispaljeni iz aviona, naveo je glavni zapovjednik ukrajinskih Oružanih snaga, Valerij Zalužnij.

Vatrogasac gasi požar u skladištu pogođenom ruskim napadom u Dnjipru na istoku Ukrajine. Vlasti su izvijestile da su 31-godišnja žena i njezina dvogodišnja kći poginule u napadu rano ujutro.

Grad Ukrainka, 40 kilometara južno od Kijeva, također je bio meta ruskih napada.