Molitve i oružje u Ukrajini

Sveštenstvo u kijevskoj Katedrali Vaskrsenja Hristovog održava službu 26. januara nakon što je papa Franja pozvao na „molitvu za mir“ usred tekućih tenzija zbog masovnog gomilanja ruske vojske oko granica Ukrajine.

Paleta vojnih zaliha stiže na kijevski aerodrom Borispil 25. januara. Stotine tona municije i oružja dopremljeno je u Ukrajinu iz Sjedinjenih Država.

Fregata ruske mornarice Admiral Esen učestvuje u vežbama na Crnom moru kod ruskog kopna 26. januara.

Ukrajinski vojnik prevozi drva za ogrev na liniji fronta u blizini sela Avdijevka 25. januara.

Borac za separatističku grupu koju podržava Kremlj i koja sebe naziva Donjeckom Narodnom Republikom kreće se u rovu sučelice ukrajinskim položajima u selu Žolobok u oblasti Luganska.

Ukrajinski vojnik prolazi kroz ratom oštećeno selo Pesli, blizu linije fronta sa separatistima u istočnoj Ukrajini.

Ljudi prolaze kroz pešački tunel ispod znaka na kome piše „Donjeck grad heroj“ u gradu Donjecku koji drže separatisti.

Muškarac rukuje pištoljem tokom vojne obuke za radnike „osnovnih gradskih industrija i usluga“ u blizini grada Lavova na zapadu Ukrajine 25. januara.

Borac takozvane Luganske narodne milicije posmatra liniju fronta okrenutu prema ukrajinskim položajima kod Slavjanoserbska 25. januara.

Visoki ukrajinski vojni zvaničnik drži jedno od protivtenkovskih oruđa koje je Britanija isporučila tokom obuke za ukrajinske vojnike u Lavovu.

Beloruska vojna vozila okupljaju se uoči zajedničkih vojnih vežbi sa ruskim snagama u Belorusiji 25. januara. Rusija je poslala neodređeni broj vojnika sa dalekog istoka zemlje u savezničku Belorusiju, koja deli granicu sa Ukrajinom, na velike ratne igre planirane u februaru.

Ukrajinski borac posmatra sa linije fronta u blizini Avdijevke 25. januara.