Srušeni kipovi i povijesni spomenici

Glava spomenika ruskom caru Aleksandru III. tijekom demontaže u središnjoj Moskvi. Gigantski kip srušen je ubrzo nakon revolucije 1917. godine koja je dovela do komunističke vladavine u Rusiji.

Uklanjanje carskog dvoglavog orla s Kremlja nakon Listopadske revolucije. Orlove su zamijenile komunističke crvene zvijezde.

Dijelovi kipa poljskog kralja Wladyslava II Jageella na zemlji nakon što su ga skinule nacističke trupe poslije invazije na Poljsku 1939. godine.

Nacističke trupe čekaju naredbu da sruše poprsje austrijskog kancelara Engelberta Dollfussa nakon aneksije Austrije od strane nacističke Njemačke 1938. godine.

Radnici uklanjaju znak iz bivše ulice Adolf Hitler u Trieru, u Njemačkoj, 1945. nakon poraza od nacističke Njemačke.

Glava Josifa Staljina na ulici u Budimpešti nakon što je kip komunističkom diktatoru skinut s njegovog postolja tijekom Mađarske revolucije 1956. godine.

Kip djece koja nose cvijeće i odaju počast Josifu Staljinu, nakon oštećenja tijekom Mađarske revolucije.

Granitni spomenik visine 15,5 metara Josifu Staljinu, koji je stajao iznad Praga 1955. godine, oboren je eksplozivom 1962.

Muškarci udaraju statuu britanskog političara Cecila Rhodesa u Zimbabveu nakon što je afrička zemlja, ranije poznata kao Rodezija, stekla neovisnost od Velike Britanije 1980. godine.

Brončani kip albanskog diktatora Envera Hodže srušen je nakon antikomunističke revolucije u zemlji, koja je započela 1990. godine.

Praznina u stijeni u afganistanskoj dolini Bamijan gdje je stoljećima stajao poznati div Buddha prije no što su ga talibani uništili 2001. godine, jer je ta skupina smatrala da "nije u skladu s islamskim zakonom".

Golemi kip iračkog diktatora Saddama Husseina oboren je nakon američke invazije u tu zemlju 2003. godine.

Dio spomenika, šaka, iscrtan grafitima, koji je nekoć stajao u Tripoliju, Libija. Poznata skulptura srušena je tijekom građanskog rata 2011. godine, a navodno se nalazi u libijskom muzeju.

Aktivisti obaraju ono što je bio najveći ukrajinski spomenik Vladimiru Lenjinu, u istočnom gradu Harkovu, nakon ruske aneksije Krima 2014. godine.

Militanti organizacije "Islamska država" obaraju kip u muzej u Mosulu, sjeverni Irak, 2014. ili 2015. Koristeći maljeve i električne alate, ekstremisti su razbili drevno blago tog muzeja.