Sedmica u slikama

Dečak gleda kroz zaštićeni prozor nakon eksplozije bombe u Kabulu 18. marta (epa-EFE/Hedayatullah Amid)

Iranska devojčica pleše u kostimu Hadži Firuza na ulicama Teherana u susret proslavi Norouza, iranske Nove godine. Hadži Firuz je lik iz iranske mitologije koji se pojavljuje na ulicama iranskih gradova tokom Norouza, lice mu je obično obojeno čađu i nosi crveno odelo. Pleše ulicama dok peva i svira tamburu. (AFP/Atta Kenare)

Dve žene u vozu u predgrađu Moskve (AFP/Dimitar Dilkoff)

Iranci puštaju lampione, tradicionalno poslednje srede pre dolaska proleća, odnosno Norouza (AFP/Atta Kenare)

Dete prima vakcinu protiv boginja u bolnici u Kabulu (AP/Rahmat Gul)

Poljoprivrednik ore polje s volovima u blizini ruševina istorijskog avganistanskog grada Shahr-e Zuhak na periferiji Bamijana (AFP/Wakil Kohsar)

Čišćenje učionica u školi u pakistanskom gradu Peševaru nakon što su sve institucije zatvorene zbog porasta broja zaraženih od korona virusa (epa-EFE/Bilawal Arbab)

Sportisti vežbaju borilačku veštinu Muay Thai na vrhu brda Salsal Bude, mestu gde su talibani 2001. godine uništili drevni kip Bude od Bamijana u Avganistanu (AFP/Wakil Kohsar)

Proslava Mesnog Zagovezna ili Maslenice, praznika opraštanja sa zimom u selu Lozen pored Sofije, u Bugarskoj (AP/Valentina Petrova)

Policajci uz ženu u tradicionalnom kostimu u Moskvi (AFP/Yury Kadobnov)

Paljenje lutke koja predstavlja Majku Zimu u blizini sela Gzhel u predgrađu Moskve tokom proslave Maslenice, praznika opraštanja sa zimom (AFP/Kirill Kudryavtsev)