Sedmica u slikama

Prolaznik u jednoj od moskovskih ulica prolazi pored antologijske fotografije na kojoj se vidi kako vojnik diže sovjetsku zastavu iznad Rajhstaga na kraju Drugog svetskog rata. (epa-EFE/Sergei Ilnitsky)
 

Dim se vije iz eruptivnog vulkana Ključevskoj na ruskom poluostrvu Kamčatka. (TASS/Boris Smirnoff)

Ljudi gledaju trodimenzionalnu projekciju 56 metara visokog Salsal Bude na mestu gde su stajale statue Buda iz Bamijana pre nego što su ih talibani uništili marta 2001. godine. U avganistanskoj provinciji Bamijan 9. marta (AFP/Wakil kKohsar)

Aktivisti pale dimne baklje dok protestuju protiv korumpiranih sudova i sudija u Kijevu 9. marta (epa-EFE/Serhiy Dolzhenko)

Turisti ispred nekoliko pravoslavnih crkava u istorijskom centru grada Rostov Velikij u ruskoj Jaroslavskoj oblasti. (AFP/Kirill Kudryavtsev)

Ruske feministkinje plešu na događaju kojim je 8. marta u Sankt Peterburgu obeležen Međunarodni dan žena. (AP/Dmitry Lovetsky)

Kosovski Albanci u tradicionalnoj odeći i vojnim uniformama nose baklje tokom događaja povodom obeležavanja 23. godišnjice smrti Adema Jašarija, komandanta Oslobodilačke vojske Kosova, u selu Prekaz 7. marta (epa-EFE/Valdrin Xhema)

Pogled iz vazduha na hokejsko klizalište posle meča na zaleđenom Bajkalskom jezeru, koji je organizovan kako bi se skrenula pažnja na ekološka pitanja u ruskoj regiji Irkutsk. (Reuters/Maksim Shemetov)

Vlasnici kafića, restorana i obrta u Sarajevu protestovali su 11. marta protiv najavljenog zatvaranja tokom vikenda. Odluke o pooštravanju mera donijela je Vlada Kantona Sarajeva, kako bi uticala na sprečavanje širenja korona virusa. (Predrag Zvijerac   RFE/RL)