Sedmica u slikama

Rumunski vojnici sede u autobusu tokom parade na Dan velikog ujedinjenja koji se obeležava 1. decembra. Ove godine svečanost je bila manja zbog pandemije. Rumunija 1. decembra slavi pripajanje Transilvanije 1918. godine.

Ostavljene stare gume u selu Magure na Kosovu. Mnogi gradovi na Kosovu imaju problem sa visokim stepenom zagađenja vazduha, koji prevazilaze parametre postavljene od EU i Svetske zdravstvene organizacije.

Generalna proba baleta "Majstor i Margarita" na Novoj sceni Boljšoj teatra u Moskvi, 30. novembra. Premijera baleta po istoimenom čuvenom romanu ruskog pisca Mihaila Bulgakova održana je 1. decembra. Muziku su pisali Alfared Šnitke i Milko Lazara.

Berberin brije mušteriju u Peševaru, Pakistan, tokom Međunarodnog dana borbe brotiv AIDS-a koji se u svetu obeležava 1. decembra. Prema medicinskim izvorima, brijanje neadekvatno sterilisanom britvom jedan je od glavnih uzroka širenja AIDS-a.

Glavni grad Krima, Simferopolj, pod prvim snegom ove sezone, 1. decembar 2021.

Ruska klizačica Kamila Valijeva tokom takmičenja za Gran Pri na Kupu Rostelekom u Sočiju

Porodica priprema čaj u kampu ispred kancelarije za pomoć u Heratu, Avganistan. Oko dve hiljade interno raseljenih je napustilo svoje domove u selu Alahjar u provinciji Gor zbog velikih suša i traže pomoć regionalne vlade u Heratu.

Kačenje ribe da se suši na jednoj od plaža u blizini Karačija u Pakistanu. Riba, mahom sušena na plažama i odatle transportovana na tržišta, veoma je tražen proizvod koji Pakistan izvozi dalje u Evropu i jugoistočnu Aziju. 

Pristalice Ujedinjenog nacionalnog pokreta protestuju ispred zgrade suda protiv hapšenja bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija u Tbilisiju. Sakašvili se pojavio pred sudijom 29. novembra povodom optužbi o zloupotrebi položaja tokom svog predsednikovanja. Gruzijske vlasti su ga uhapsile 1. oktobra ove godine, kada se nakon osam godina egzila, vratio u zemlju. 

Ljudi na zgarištu nekadašnje policijske stanice u pakistanskom gradu Čarsadi koju je zapalila rulja, tražeći da im se preda uhapšeni koji je navodno oskrnavio svetu knjigu Kuran

Prodavac čeka kupce na bazaru Tadžriš u Teheranu

Opštinski radnici rastavljaju skele nakon što su se srušile tokom oluje u Moskvi, 30. novembar

Prvi sneg u Sarajevu, 30. novembar 2021.