Sedmica u slikama

Ruski komunisti nose portret Vladimira Lenjina i mašu crvenim zastavama u znak obilježavanja 97. godišnjice smrti sovjetskog lidera u blizini njegovog mauzoleja na Crvenom trgu u Moskvi, 21. januara. (Epa-EFE / Sergej Ilnitski)

Ova fotografija koju je osigurala iranska vojska prikazuje iransko zračno pješaštvo ili padobrance koji sudjeluju u vojnoj vježbi u priobalnom području Makrana na jugoistoku Irana. (epa-EFE / Iranska vojska)

Afganistanski dječak drži balon u blizini privremenog skloništa u kampu interno raseljenih osoba na periferiji Kabula. (epa-EFE / Hedayatullah usred)

Ljudi se voze konjskim kolima ulicom u staroj četvrti Herata u Afganistanu. (AFP / Hoshang Hashimi)

Djeca se griju oko vatre na cesti u Pešavaru u Pakistanu. (epa-EFE / Bilawal Arbab)

Jedno od glavnih sarajevskih groblja prekriveno snijegom. (epa-EFE / Fehim Demir)

Ruski predsjednik Vladimir Putin zaronio je u ledenu vodu tokom proslave pravoslavnog hrišćanskog praznika Bogojavljenja u Moskovskoj regiji. (Kremlj preko Reutersa / Mihail Klimentijev)

Migranti se kupaju na izvorima termalne vode na Ilidži, predgrađu Sarajeva. Kažu da je voda na izvoru toplija nego u obližnjem kampu Blažuj u kojem žive. Međunarodne organizacije za ljudska prava kritizirale su bosanske vlasti jer su ove zime pružile neadekvatno sklonište za hiljade migranata, izbjeglica i azilanata. (epa-EFE / Fehim Demir)

Po dolasku u školu u Lahoreu u Pakistanu, radnica prska sanitarnim sredstvom po cipelama. Pakistanske vlasti počele su fazno otvarati škole uprkos stalnom porastu broja smrtnih slučajeva i infekcija od korona virusa. (AP / K.M. Chaudary)

Policijski službenici priveli su pristalicu ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog na međunarodnom aerodromu Vnukovo u Moskvi 17. januara. Navaljni se vratio u Rusiju iz Njemačke redovnim letom za Moskvu nakon što je u avgustu otrovan nervnim agensom iz grupe Novichok. Za svoje trovanje krivi ruskog predsjednika Vladimira Putina. (epa-EFE / Jurij Kočetkov)

Afganistanac po imenu Zekrhaq (72) kuha vodu u samovaru na cesti u Kabulu. (epa-EFE / Hedayatullah usred)

Mladi posjetitelj sa maskom za lice fotografira se u blizini zgrade parlamenta i Memorijala Trianon iz Prvog svjetskog rata u Budimpešti. (AFP / Attila Kisbenedek)