Sedmica u slikama

Lokalno stanovništvo u kostimima proslavlja tradicionalni praznik Malanka, koji se slavi na dan Svetog Vasilija i Svete Melanije, u naselju Krasnoilsk u ukrajinskoj regiji Černivci 14. januara (Reuters / Pavlo Palamarchuk)

Žena šeta među santama leda na zaleđenom rezervoaru Kapčagaj izvan Almatija u Kazahstanu. (Reuters / Pavel Mikheyev)

Bugarski plesači izvode ritualni ples sa bakljama tokom karnevala Kukeri u selu Dolna Sekirna 13. januara (AFP / Nikolay Doychinov)

Čovek na zaleđenoj reci Sumki u manastiru Device Marije u Tatarstanu pravi rupu u ledu kako bi sve pripremio za vernike koji će se okupati u ledenim vodama tokom proslave Bogojavljenja. (TASS / Yegor Aleyev)

Kostimirani učesnici prvog dana karnevalske proslave kojom se obeležava Dan Svetog Vasilija u selu Vevčani, u Severnoj Makedoniji. Karneval u Vevčanima jedan je od najpoznatijih seoskih festivala na Balkanu. Veruje se da je običaj star preko 1.400 godina i zasnovan na starim paganskim verovanjima. (epa-EFE / Nake Batev)

Čovek se kupa u rupi u ledu na reci Nevi u Sankt Peterburgu u Rusiji. Temperatura u Sankt Peterburgu je minus 15 stepeni Celzijusa. (AP / Dmitri Lovetsky)

Pripadnice avganistanske vojske prave selfi dok pohađaju trening u Heratu. Iako avganistanske snage godinama imaju u proseku 350.000 muških oficira, broj žena u bezbednosnim snagama ostaje samo na nekoliko hiljada, uglavnom iz kulturnih razloga. Većina tradicionalnih avganistanskih porodica odbacuje ideju da žena radi van kuće, posebno u snagama bezbednosti. (epa-EFE / Jalil Rezayee)

Polarna svetlost na nebu Murmanske oblasti, Rusija. (TASS / Lev Fedoseyev)

Radnici u radionici u Karačiju, Pakistan, demontiraju stare cipele za reciklažu. (AFP / Rizwan Tabassum)

Beskućnice u svom skloništu u centru Moskve. (epa-EFE / Yury Kochetkov)

Migranti čekaju u redu da bi dobili hranu, dok se stotine njih sklonilo u napuštene zgrade u Bihaću, Bosna i Hercegovina 11. januara (Reuters / Marko Đurica)

Otac Stefan, sveštenik Ukrajinske grkokatoličke crkve, u skafanderu kako bi se zaštitio od korona virusa, nakon posete pacijentima sa COVID-19 u jedinici intenzivne nege bolnice u Lavovu na zapadu Ukrajine. (AP / Evgeniy Maloletka)

Čovek hoda putem urušenim usled velikih poplava u kosovskom selu Sferke. (AFP / Armend Nimani)​

Gotovo 50 pakistanskih hinduističkih parova prisustvuje masovnoj ceremoniji venčanja u Karačiju, Pakistan. (epa-EFE / Shahzaib Akber)

Farovi vozila jedina su svetla na ulicama u Ravalpindiju u Pakistanu. Pakistanska nacionalna elektroenergetska mreža doživela je veliki slom, ostavljajući milione ljudi u mraku. (AP / Anjum Naveed)

Zdravstvena radnica obeležava prst nakon vakcinacije protiv polia detetu u Lahoru u Pakistanu. Pored stalnog porasta broja slučajeva zaraženih korona virusom, Pakistan je 11. januara pokrenuo petodnevnu kampanju vakcinacije protiv polia, nadajući se da će ove godine iskoreniti ovu dečju bolest. (AP / K.M. Chaudary)

Žena sa maskom za zaštitu od korona virusa na železničkoj stanici u Moskvi. (AP / Pavel Golovkin)

Spasioci ruskog Ministarstva za vanredne situacije na mestu zahvaćenom lavinom u gradu Talnakh. Tri osobe su poginule nakon što se lavina obrušila na skijalište izvan arktičkog grada Norilska. (AFP / Irina Yarinskaya)

Poplava nakon jake kiše u gradu Fushe Kosove, Kosovo. (epa-EFE / Valdrin Kshemaj)

Oko 200 migranata i izbeglica smešteno je u potpuno opremljene šatore u kampu "Lipa", oko trideset kilometara od Bihaća, u BiH, 8. januara. (Džemal Ćatić / RFE/RL)

Stanovnik sela Lepine u opštini Gračanica gazi kroz vodu za vreme poplava.(Bujar Terstena / RFE/RL)