Sedmica u slikama

Muslimanska nevesta Kimile Avdinova koju šminkaju tokom ceremonije venčanja u selu Ribnovo u Bugarskoj. Zabačeno planinsko selo je održalo svoju tradicionalnu zimsku ceremoniju venčanja uprkos decenijama komunističkog progona. Vrhunac ceremonije je oslikavanje nevestinog lica, gde je u privatnom obredu koji je otvoren samo za svekrve, njeno lice prekriveno gustom, kredasto belom bojom i ukrašeno šarenim šljokicama.

Laserski šou tokom novogodišnje proslave u Bukureštu.

Policajci šetaju ulicom ukrašenom za predstojeće božićne proslave usred pandemije COVID-19 u Moskvi.

Ukrajinski vojnici hodaju na liniji razdvajanja od separatista koje podržava Rusija u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine.

Laboratorijski tehničari čekaju da se ljudi testiraju na korona virus u bolnici PIMS u Islamabadu, Pakistan.

Spomenik bivšem predsedniku Nursultanu Nazarbajevu srušili su demonstranti u Taldikorganu u južnom Kazahstanu 5. januara. Kazahstanski predsednik Qasym-Zhomart Toqaev proglasio je vanredno stanje u celoj zemlji nakon što su se hiljade antivladinih demonstranata sukobile sa policijom i upali u vladine zgrade u talasu nemira bez presedana u naftom bogatoj centralnoazijskoj zemlji koje je izazvalo povećanje cena goriva.

Ruski bolničar odgovara na poziv koji je primila bolnica služba pomoći Rostova na Donu na Novu godinu

Sa 2.765 novoinficiranih korona virusom koliko je u Srbiji zabeleženo 3. januara, broj potvrđenih slučajeva dva dana kasnije skočio je na 7.488, gotovo tri puta više, govore podaci Instituta za javno zdravlje Srbije. Red ispred Covid ambulante Doma zdravlja Palilula. Beograd, 5. januar 2022.

Nekoliko sarajevskih umjetnika poklonilo je bivšem sedmerostrukom prvaku Formule 1 mural u znak zahvalnosti za pomoć koju je Michael Schumacher pružao Sarajevu neposredno posle rata.

Čekanje na testiranje ispred COVID-punkta na Cetinju, 4. januara 2022. U Crnoj Gori je 3. januara bilo 12.507 inficiranih korona virusom. Sedam dana ranije je bilo 3.310. Podaci pokazuju da se omikron soj korona virusa širi brže od ostalih i dominira u državi, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.