Sedmica u slikama

Kazahstanska policija se postrojila da spreči demonstrante da uđu u predsedničku palatu u Nur-Sultanu 13. jula. Među demonstrantima je bila i žena iz Almatija koja je izgubila muža u januaru. Policija je sprečila 15 ljudi koji su pozivali na pravdu za svoje najmilije ubijene tokom nasilnog rasturanja antivladinih protesta u januaru da uđu u kompleks predsedničke kancelarije.
 

Stanovnik gleda kroz razbijen prozor u školskoj zgradi oštećenoj ruskim vojnim udarom u gradu Kostjantinovka.
 

Dečaci se igraju u gradskoj fontani pre zalaska sunca u Bukureštu.
 

Deca se igraju u senci mesta gde je nekada stajala statua Bamijanskog Bude pre nego što su je uništili talibani u martu 2001., Avganistan
 

Pakistanski radnici tretiraju životinjske kože solju pre nego što ih skladište kako bi se kasnije koristile u izradi kožnih proizvoda, tokom praznika Kurban-bajrama u Islamabadu.
 

Mađarska policija uhapsila je demonstranta 12. jula dok je nekoliko stotina demonstranata blokiralo Margaretin most (Margit Bridge), jedan od najposećenijih mostova mađarske prestonice, u znak protesta protiv predloga amandmana na poresko zakonodavstvo koje je predložila Orbanova vlada. Očekuje se da će amandman biti usvojen u parlamentu, iako mali preduzetnici - koji se već bore sa inflacijom - kažu da će drastično povećati njihovo poresko opterećenje.
 

Putnici putuju po poplavljenom putu posle jake kiše u Karačiju, Pakistan, 11. jula.
 

Građani Prištine pale sveće za žrtve genocida u Srebrenici 11. jula, na 27. godišnjicu masakra oko 8.000 muškaraca i dječaka bosanskih Muslimana.
 

Ribari rade na zalasku sunca na plaži Golem, u blizini Kavaje, u Albaniji, 11. jula.
 

Spasioci izvlače telo iz stambene zgrade oštećene u udaru ruske vojske u Harkovu 11. jula.
 

U Srebrenici je 11. jula sahranjeno još 50 žrtava genocida kojeg su počinile srpske snage u ovom mestu u julu 1995. godine. Za 27 godina ukupno je ukopano skoro 7.000 ubijenih.

Aktivisti i građani su u parku ispred Predsedništva Srbije u Beogradu 11. jula zapalili sveće u znak sećanja na žrtve genocida u Srebrenici