Vukčević: Bramercu smo dali uvid u rad službi bezbednosti

Vladimir Vukčević

Tužilac za ratne zločine i šef tima za sprovođenje Akcionog plana Vladimir Vukčević izjavio je da je zadovoljan ocenama o saradnji Srbije sa Haškim sudom koje je u svom izveštaju Savetu bezbednosti pripremio glavni tužilac Serž Bramerc.

Vukčević napominje da se i sam iz medija informisao o detaljima izveštaja, te da još nije imao uvid u ceo materijal.

Bramerc u izveštaju, kako pronose mediji, nije ni na jednom mestu precizirao da se Ratko Mladić krije u Srbiji. Medutim, Vukčević kaže da to nikako ne znači i potvrdu da se Mladić ne nalazi u zemlji:

"Niko ne može da kaže, znači mi ga uopšte nismo ubeđivali, to ne neka njegova slobodna procena da li je on u Srbiji ili nije. Znači, niko njemu nije rekao da on nije u Srbiji. I taj koji bi mu rekao da nije u Srbiji, on bi trebao otprilike da zna gde je. Znači, niko ne može reći da li je u Srbiji ili nije u Srbiji. Ja sam davao neke moje procene, znači lično moje neke procene, a na osnovu činjenica koje sam imao u vidu, da smatram da je on u Srbiji. Međutim, ponavljam, niko ne može tvrditi da je Mladić u Srbiji, odnosno da nije u Srbiji."

RSE: Šta mislite odakle to da je Bramerc izbegao da navede lokaciju gde bi se Mladić mogao kriti?

Vukčević: Mislim da on uopšte nije govorio o lokaciji, on je samo rekao da on nije u dometu snaga bezbednosti Srbije, što je očigledno. I da je u dometu on bi bio najverovatnije već i lociran i uhapšen.

RSE: Smem li da Vas pitam šta ste mu to ponudili pa je ta njegova ocena u ovom izveštaju očigledno različita od one u ranijem?

Vukčević: Ništa mu nismo ponudili. On je samo imao uvida u naš rad, odnosno u rad bezbednosne službe. Rad bezbednosnih službi je po svoj prirodi tajan. Sad on ima apsolutni uvid i vidi da se čine izuzetni napori da se taj posao završi.

Intervju sa Vladimirom Vukčevićem u celini emitovaćemo u našim sutrašnjim regionalnim i emisijama za Srbiju, a intervju ćete moći da pročitate i na našoj web stranici.