Miroslavi Milenović nagrada OEBS-a

Miroslava Milenović

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) dodelila je Nagradu „Ličnosti godine“. Ovogodišnji laureati su Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije, Kancelarija za mlade Preševo i Marija Ranđelović, oficirka za vezu sa zajednicom u niškoj Policijskoj upravi.

Priznanja je, u beogradskom hotelu Hajat, uručio Peter Burkhard, šef Misije OEBS-a. Kako je rekao dobitnici su nagrađeni za doprinos u oblasti rada policije u zajednici, omladinskog aktivizma, borbe protiv korupcije i zalaganja za slobodu medija.

U ime Miroslave Milenović, koja je krajem prošlog meseca napadnuta nadomak svog doma uoči objavljivanja izveštaja Saveta o medijima, nagradu je primio njen kolega Miroslav Milićević, potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije.

„Ona je ličnost koja je posvetila svoju egzistenciju borbi protiv korupcije i mi se ponosimo time što je imamo u Savetu. Svakako da svaka podrška i svaka nagrada članovima Saveta je podstrek za njih i Savet. Kao što smo uvek govorili, mi ostajemo na našem putu objektivnog rada i trudićemon se da jkoliko god možemo doprinesemo borbi protiv korupcije“, rekao je Milićević.

Marija Ranđelović, mlada policajka iz Niša, rekla je da nagrada predstavlja priznanjei svim njenim kolegama koji nastoje da poboljšaju saradnju policije i građana.

„Meni je jako drago da OEBS prepoznaje napor i posvećenost Ministarstva unutrašnjih poslova i koncept rada policije u zajednici. Nagrada mi jako znači. Ovo nije samo priznanje za mene, već i za sve moje kolege i policijske službenike koji svakodnevno preduzimaju aktivnosti kako bi unapredili saradnju sa građanima“, ističe Marija Ranđelović.

Nagrađeni su i oni koji već mesecima pomažu izbeglicama sa Bliskog istoka. U Preševu, prvom mestu na jugu Srbije u koje na balkanskoj ruti svakodnevno pristižu hiljade ljudiiz Makedonije, to je Kancelarija za mlade. Priznanje je uručeno Agonu Ajetiju i Valonu Arifiju.

„Ova nagrada podstiče nas da radimo još bolje i više, ne samo sa migrantima, već i u borbi za poštovanje ljudskih prava u Srbiji i opštini Preševo“, kaže Arifi.