U Srbiji preko 6.000 novozaraženih koronom, umrlo 35 osoba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac nove fabrike za proizvodnju vakcina Sinopharm protiv COVID-19 u Beogradu, 9. septembra 2021.

U Srbiji je od posledica COVID-19 u poslednja 24 časa umrlo još 35 osoba, čime se ukupan broj žrtava od početka pandemije popeo na 7.733.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 časa je testirano 22.547 ljudi, od kojih je 6.745 bilo pozitivno.

Tokom dana se oglasio i ministar prosvete Srbije Branko Ružić, koji je u pisanoj izjavi apelovao na građane da poslušaju savete lekara koji kažu da je vakcinacija "jedini spas" i jedini način da se deca u zadrže u školskim klupama.

On je naveo i da neće dozvoliti da deca budu ugrožena, zbog čega sve više škola prelazi na onlajn nastavu, ali da se iz aktuelne situacije neće izaći "dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu".

"Dan nije prošao da mi u ministarstvu, sa zdravstvenom strukom ne diskutujemo šta sve možemo da učinimo da učenici budu u svojim klupama zdravi i bezbedni... Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem. Mi u ministarstvu i prosvetni radnici ćemo dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali ne možemo sami to da obezbedimo. Opametimo se", poručio je Ružić.

Greška servera

Greška na serveru. Molimo obratite se timu sa podšku.

Molim koristite naš pretraživač kako biste pronašli traženi sadržaj