Novi satelitski snimci ruskog gomilanja oružja blizu Ukrajine

Na Krimu je vidljivo novo raspoređivanje vojske i vojne opreme na aerodromu Oktjabrskoje sjeverno od Simferopolja, 10. februar.

Oklopna vozila u Slavnu na sjeverozapadnoj obali Krima, 9. februar.

Vojna oprema i novo vojno raspoređivanje vidljivi su u Novoozernoju, na Krimu, 9. februar.

Novo raspoređivanje trupa, vozila i helikoptera identifikovano je 10. februara i na aerodromu Zjabrovka u blizini Homela u Bjelorusiji, manje od 25 kilometara od granice sa Ukrajinom.

Pregled područja vojnog raspoređivanja u blizini Rečice, 9. februar. Rečica se nalazi u bjeloruskoj jugoistočnoj regiji Homel, oko 55 kilometara od ukrajinske granice.

Oklopna vozila i transporteri stižu na ruski poligon Kursk, 9. februar, oko 100 kilometara istočno od Ukrajine.

Više borbenih grupa i područja za smještaj vojske uočeni su na poligonu Kursk, 9. februar.

Šest borbenih aviona tipa SU-25 na aerodromu Luninec u Bjelorusiji. Slika je načinjena 4. februara. Luninec se nalazi u jugozapadnom regionu Brest, oko 50 kilometara od ukrajinske granice.

Vjerovatno raspoređivanje S-400 protivvazdušne odbrane na aerodromu Luninec, 4. februar.

Vjerovatno SS-26 Iskander i višecijevni bacači raspoređeni su 4. februara sjeverozapadno od Jelska. Jelsk se nalazi u bjeloruskoj regiji Homel, oko 20 kilometara od ukrajinske granice.

Vojska i jedinice logističko-materijalne podrške sjeverozapadno od Jelska, 4. februar.

Prostor za smještaj vojske i park za vojna vozila u Rečici, 4. februar.

Grupa vozila koja navodno uključuje raketne sisteme Iskander čiji se projektili lansiraju iz kamiona na vojnom poligonu Osipoviči, južno od Minska. Slika je snimljena 1. februara.

Širi prikaz vojnog objekta Osipoviči, 1. februar. Rakete Iskander ruske proizvodnje sposobne su za precizne udare na ciljeve udaljene do 500 kilometara.

Pogled na vozil i prostor za smještaj vojske u blizini Baranoviči, Bjelorusija, 29. januar. Rusija je posljednjih dana rasporedila trupe i opremu unutar Bjelorusije dok se obje zemlje pripremaju za održavanje vojnih vježbi.

Vojna baza u Bakčisaraju na poluostrvu Krim koji je Rusija okupirala, 1. februar.

Vozila u vojnoj bazi u Novoozernoju na Krimu, snimljena satelitom 1. februara.

Vojni šatori i oklopna vozila u Jevpatoriji, na Krimu, 1. februar.

Na ranijem satelitskom snimku prikazana su ruska vojna vozila zatrpana snijegom i parkirana u Jelnji, Rusija, 19. januar. Jelnja se nalazi u ruskoj sjeverozapadnoj Smolenskoj oblasti, oko 120 kilometara od granice s Bjelorusijom i 260 kilometara od Ukrajine.

Oklopni transporteri i kamioni na Klimovu, 19. januar. Vojno skladište Klimovo nalazi se samo 35 kilometara od ukrajinske granice.

Šatori i prostor za smještaj za ruske vojske u Jelnji, 19. januar.

Ruski tenkovi i oprema za podršku artiljeriji, od kojih su neki očigledno bili u upotrebi, parkirani su u Jelnji, 19. januar.

Vojna oprema na skladištu Klimovo, 19. januar. Ranije fotografije Google Mapsa sa iste lokacije pokazuju djelić prisutnih vojnih vozila.

Vojna oprema na željezničkom kolodvoru u Klimovu, 19. januar. Nedavni video snimci su zabilježili velike količine vojne opreme koja se prevozi željeznicom na zapadu Rusije.