Snažna eksplozija uznemirila Mostarce

Eksplozija u Mostaru

Nije bilo žrtava ili povrijeđenih, a pričinjena je znatna materijalna šteta u eksploziji, koja se dogodila u noći između ponedjeljka i utorka u Mostaru, u južnim dijelovima grada.

Tu informaciju za Radio Slobodna Evropa potvrdio je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srećko Bošnjak.

„Mogu potvrditi da je noćas oko tri sata i deset minuta, u južnoj zoni grada, u Ulici Maršala Tita, naselju Tekija, na broju 258, došlo do eksplozije, koja je prouzročena najvjerovatnije bacanjem eksplozivne naprave pred obiteljsku kuću Ćemalović i tom prilikom došlo je do oštećenja dva vozila, dva poslovna prostora i jednog stambenog prostora na navedenoj kući u vidu pucanja stakala usljed detonacije“, rekao je Bošnjak.

On je još kazao da nema povrijeđenih osoba, te da su po stvaranju uvjeta dnevne vidljivosti, pripadnici PU Mostar, odjela krim-policije, skupa sa nadležnim županijskim tužiteljem, izišli da izvrše očevid i nakon završenog očevida i utvrđivanja činjeničnog stanja, imat će više informacija za javnost.