U Sloveniji više od 75 odsto testiranih pozitivno na koronu

Testiranje na korona virus u Ljubljani, decembar 2020.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno do sada rekordnih 13.911 slučajeva zaraze korona virusom, a pozitivno je bilo čak 75,5 odsto testova, pa vlada u još uvek teškoj epidemiološkoj situaciji ne razmišlja o popuštanju mera.

Uprkos rastu broja zaraženih, broj hospitalizovanih je stabilan, ali uz ovako visoku prisutnost virusa u populaciji očekuje se pritisak na bolnice, prenosi agencija Beta.

"Zato ne razmišljamo o dodatnom popuštanju mera nego razmišljamo o izlaznoj strategiji", kazala je za medije infektološkinja Mateja Logar koja vodi vladinu stručnu grupu za COVID-19.

Pročitajte i ovo: Nesmetano širenje omikrona je poziv za stvaranje novog soja

U poslednja 24 sata u Sloveniji je sa 18.428 PCR testiranja potvrđeno 13.911 infekcija korona virusom, uz 75,5 odsto pozitivnih, što je najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije, objavio je u nedelju, 23. januara, nacionalni Institut za javno zdravlje.

Uz to, urađeno je i više od 73.000 brzih antigenskih testova, čiji rezultat još nije objavljen jer pozitivne nalaze treba naknadno potvrditi PCR testiranjem.

U Sloveniji je do sada vakcinisano nešto više od 57 odsto stanovništva.

Greška servera

Greška na serveru. Molimo obratite se timu sa podšku.

Molim koristite naš pretraživač kako biste pronašli traženi sadržaj