Sedmica u slikama

  • RSE

Studenti ulaze u sklonište za bombe u Kijevu dok izvode vježbu za uzbunu usljed ruskog napada na Ukrajinu.

Žetelac drži listove duhana u umrljanim rukama u selu Biri u istočnoj Mađarskoj.

Na fotografiji koju je dostavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, policajac u blizini sela Horgoš daje vodu djeci migrantima.

Muškarac skače sa mosta visokog 22 metra tokom godišnjeg takmičenja u skokovima u vodu u blizini grada Đakovica na Kosovu.

Spasioci pregledaju tijelo civila ubijenog u ruskom zračnom napadu na društveni i kulturni centar u gradu Čuhuiv u ukrajinskoj oblasti Harkiv.

Djevojčica gleda kroz prozor automobila u Kabulu.

Ljudi pogođeni monsunskim kišama dobijaju besplatnu hranu koju dijeli humanitarna grupa u Hyderabadu u Pakistanu. Obilne kiše odnijele su do sada 310 života u Pakistanu tokom tekuće sezone monsuna.

Pravoslavna monahinja se moli tokom bogosluženja za kišu kako bi se zaustavila suša u blizini Draganešti-Vlašća u Rumuniji.

Vatrogasac u potrazi za tijelima u ruševinama Centralnog doma kulture nakon što je ruski vojni udar pogodio zgradu u Čuhuivu u ukrajinskoj oblasti Harkiv.

Muškarac postavlja dečije kostime ispred zgrade Doma kulture koja je uništena ruskim raketnim udarom u gradu Čuhujev u ukrajinskoj oblasti Harkiv.

Makedonski umjetnik Angel Dimovski Chaus u svom ateljeu u Skoplju.

Na napuštenom kontrolnom punktu u Borodjanki, izvan Kijeva, vidi se lutka koja prikazuje ruskog vojnika sa natpisom "Za Rusiju".

Tamara Markova, 82, sjedi sa sinom Mikolom Riaskovom nakon povratka u njihov dom u selu Malotaranivka, blizu Kramatorska, u istočnoj Ukrajini.

Ruske trupe voze se na oklopnom transporteru u ukrajinskoj regiji Zaporožje.

Ručne bombe su postavljene pored ikone Hrista u prednjoj operativnoj bazi Karpatskog bataljona Sič na liniji fronta u ukrajinskoj oblasti Harkiv.

Spasilac hoda među ruševinama na mjestu stambenog naselja uništenog ruskim vojnim napadom u gradu Toretsk u ukrajinskoj oblasti Donjeck.