Sedmica u slikama

Kapsula svemirskog broda Sojuz MS-2, koji je bio u orbiti 2016. godine, postavljena pored Muzeja kosmonautike, uoči Dana kosmonautike, na 63. godišnjicu prvog leta Jurija Gagarina u svemir, Sankt Peterburg 11. aprila.

Žena pored procvetale magnolije u botaničkoj bašti A.V. Fomin u Kijevu.

Pogled iz drona na poplavljeno stambenu oblast u naselju Zarečnoe, Orenburška oblast, Rusija. Nabujale reke u pograničnim oblastima Rusije i Kazahstana izazvale su razorne poplave zbog koji su desetine hiljada bile primorane da napuste svoje domove.

Stanovnici Kijeva potražili u stanici metroa tokom ruskog raketnog udara na prestonicu Ukrajine.

Poplavne vode potopile su velika područja juga Rusije i severa Kazahstana, dok zvaničnici predviđaju da najgore tek dolazi pošto je ubrzano otapanja snega usled neuobičajeno visokih temperatura nateralo desetine hiljada ljudi da odu iz svojih domova. Na fotografiji se vide poplavljene kuće u Kulsari, Kazahstan.

Muslimanska deca prisustvuju molitvi na Ramazanski bajram u Bukureštu.

Dve žene na autobuskoj stanici u Moskvi pored oglasa za regrutaciju na kojem je prikazan ruski vojnik.

Žena prolazi pored reljefnih skulptura koje prikazuju scenu Drugi svetski rat u Nacionalnom muzeju istorije Ukrajine u Kijevu.

Žena prolazi pored bareljefa koji prikazuje scenu iz Drugog svetskog rata u Nacionalnom muzeju istorije Ukrajine u Kijevu.

Žena čije su ruke ukrašena kanom u kozmetičkom salonu u Karačiju, uoči Ramazanskog bajrama koji obeležava kraj svetog meseca posta.

Fotografija snimljena dugom ekspozicijom prikazuje procvetalo drvo trešnje ispred zamka Somosko u Šalgotarjanu, na severu Mađarske.

Konji pasu pored vojne opreme na poligonu u regionu Almati u Kazahstanu.

Stariji čovek uči dečaka da igra šah u parku Tarasa Ševčenka u Kijevu.

Prodavnica nakita u Pešavaru, Pakistan.

Gruzijski prodemokratski aktivisti protestuju zbog nacrta represivnog zakona o "stranom uticaju" ispred parlamenta u Tbilisiju. Oživljeni kontroverzni predlog – koji je kritikovala Evropska unija a kojoj Gruzija želi da se pridruži – usmerene je protiv nevladinih organizacija, medija i novinara koji dobijaju sredstva iz inostranstva. Predlog liči na ruski zakon o "stranim agentima" koji Kremlj koristi da ućutka drugačija mišljenja.