Sedmica u slikama

Ljudi slave ljetni solsticij na festivalu u selu Okunevo u ruskoj oblasti Omsk, 21. juni.

Tim iz Kazahstana takmiči se u pripremnim utakmicama na 19. FINA-inom Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Budimpešti, 23. juni.

Pogled na sveto drvo Aal Luuk Mas na mjestu održavanja Nacionalnog festivala Yhyakh Olonkho na zapadu Jakutije, Rusija, 22. juni.

Svijeće poredane tako da čine poruku "Sjećamo se" na ceremoniji povodom obilježavanja godišnjice učešća Sovjetskog Saveza u Drugom svjetskom ratu 1941. godine u Biškeku, 21. juni.

Lokalno stanovništvo čeka na humanitarnu pomoć ispred zgrade oštećene u ruskom napadu u Borodjanki u Ukrajini, 21. juni.

Afganistanci gledaju na razaranja uzrokovana velikim potresom u pokrajini Paktika, na jugoistoku Afganistana, 22. juni.

Ukrajinski vojnik sa psom čeka u industrijskoj zoni Sjevjerodonjecka, 20. juni.

Osoba obilježava Međunarodni dan joge 21. juna stojeći na arheoastronomskom lokalitetu, megalitskoj opservatoriji Kokino na sjeveroistoku Sjeverne Makedonije, 21. juni.

Tim Ukrajine sluša himnu nakon što je osvojio zlatnu medalju u finalu slobodne kombinacije umjetničkog plivanja na 19. FINA-inom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, 20. juni.

Djeca afganistanskih izbjeglica koji žive u Pakistanu smiješe se fotografu iz svog improviziranog šatora u predgrađu Lahorea, 19. juni.

Prizor sa LGBT parade u Kišinjevu, Moldavija, 19. juni.

Pristalice opozicione stranke Pakistan Tehrike Insaf slušaju lidera stranke i bivšeg premijera Imrana Khana na protestu u Karačiju, 19. juni.

Djeca afganistanskih izbjeglica protestuju ispred zgrade UN-a u Biškeku, Kirgistan, 20. juni.

Vatrogasci gase požar nakon ruskog granatiranja u oblasti Harkiv, Ukrajina, 20. juni.

Gruzijci daju podršku evropskim integracijama u Tbilisiju, 20. juni.

Posjetioci fotografišu polje lavande u blizini grada Čirpana, Bugarska, 19. juni.

Ukrajinac Mihail Romančuk u utrci za muškarce na 800 metara slobodnim stilom tokom Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima u Budimpešti, 20. juni.

Izbor najboljih fotografija iz regija koje pokrivaju servisi Radija Slobodna Evropa u 25. sedmici 2022. godine.