Sedmica u slikama

Tijela poginulih Ukrajinaca stavljaju se u masovnu grobnicu u predgrađu Mariupolja u Ukrajini, budući da se sahrane ne mogu izvodili uslijed žestokog ruskog granatiranja.

Lokalna pekara u Kandaharu ponudila prilika za zaposlenje desetine siromašnih afganistanskih žena.

Žena drži sliku ruskog predsjednika Vladimira Putina uz riječi "Ubica" na skupu podrške Ukrajini u Sofiji, 6. mart.

Učesnice programa Žene na točkovima (WOW) voze se svojim motorima kako bi obilježile Međunarodni dan žena u Karačiju, Pakistan, 8. mart.

Djevojka steže u čvor, a dobrovoljci proizvode maskirnu mrežu koju će ukrajinska vojska koristiti na terenu protiv ruske vojne invazije na Lavov, 7. mart.

Ukrajinski radnici hitne pomoći i volonteri nose povrijeđenu trudnicu iz porodilišta oštećenog granatiranjem u Mariupolju, Ukrajina, 9. mart.

Mural koji prikazuje malu Ukrajinku kao "super djevojku" anonimnog autora koji krasi fasadu kuće u Kedzierzin-Kozleu, Poljska, 9. mart.

Vatrogasci se bore sa požarom u skladištu u Kijevu, koji je izbio nakon što su ukrajinske odbrambene snage oborile rusku krstareću raketu, 8. mart.

Jato ždralova iznad planina Ile-Alatau u kazahstanskoj oblasti Almati, 7. mart.

Dijete mazi mačku u ratnom skloništu u blizini Kijeva, Ukrajina, 6. mart.

Muškarac i dijete bježe iz ukrajinskog grada Irpina pod teškim granatiranjem dok ruske trupe napreduju prema Kijevu, 6. mart.

Vožnja na vojnim vozilom u zabavnom parku izvan Gatčine u ruskoj Lenjingradskoj oblasti, 6. mart.

Talibanski borci stoje u blizini konjanika iz timova Kandahar i Kunduz na finalu afganistanske Buzkaši lige u Kabulu, 6. mart.

Pakistanka sortira otpad u fabrici u Karačiju, 7. mart.

Žene u tradicionalnoj nošnji na proslavi Maslenice u Biškeku, Kirgistan, 6. mart.