Sedmica u slikama

Avion preleće ljude na plaži u ruskom crnomorskom letovalištu Soči.

Trgovac sortira smokve za prodaju na veletržnici u Kandaharu, Pakistan.

Poljoprivrednik sortira kukuruz u selu Pidžim u kazahstanskoj oblasti Almati.

Posetioci ćaskaju pored slike Dečak sa balonima ruskog umetnika Olega Celkova tokom Sotbijeve predaukcijske izložbe izabranih dela ruskih umetnika iz 19. i 20. veka u Državnom muzeju arhitekture u Moskvi.

Učesnici simuliraju ceremoniju žalosti na pogrebnoj izložbi u Moskvi.

Ljudi koji šetaju Crvenim trgom u Moskvi vide se kroz prozor centra za vakcinaciju u državnoj robnoj kući GUM usred porasta zaraze COVID-19.

Kamenje koje su deca oslikala sa porukama podrške Nazanin Zagari-Retklif, ženi britansko-iranskog porekla koja je više od pet godina zatočena u Iranu, vidi se ispred Forin ofisa u Londonu. Ričard Retklif, njen suprug, štrajkovao je glađu kako bi skrenuo pažnju na njen slučaj. Prvi put je zatvorena 2016. godine nakon što je optužena za zaveru protiv režima -- optužbe koje ona, njene pristalice i grupe za ljudska prava negiraju.
 

Ukrajinka Viktorija Onoprijenko takmiči se u kvalifikacionoj rundi Svetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici u Generalnom izložbenom centru Zapadnog Japana u Kitakjušuu, Japan.

Vozila su zaglavljena tokom protestnog marša zabranjene tvrdolinijaške partije Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) u Muridkeu. Demonstranti su tražili oslobađanje svog lidera Hafiza Saada Huseina Rizvija. Rizvi je uhapšen u aprilu usred nasilnih demonstracija protiv Francuske povezanih sa objavljivanjem političkih karikatura koje prikazuju islamskog proroka Muhameda.

Migrant iz Somalije umotava se u ćebe nakon prelaska belorusko-poljske granice u Sjemjanovki u Poljskoj. Nemačka i Poljska rekle su da su rasporedile dodatnu policiju kako bi pomogli u suočavanju sa nedavnim prilivom migranata koji dolaze iz Belorusije.

Fotozamka UN u Kirgistanu uhvatila je radoznalog medveda.

Par u traktu Taš-Džargan, u blizini Simferopolja, Krim.

Farzana drži svoju jednogodišnju bebu Omara na odeljenju za neuhranjenost za bebe u Dečjoj bolnici Indira Gandi u Kabulu.

Obožavateljici kriketa farbaju leđa pre početka prve utakmice između Indije i Pakistana na Twenty20 World Cup Super 12 u Dubaiju, u Ahmedabadu, Indija.

Radnik pere i priprema nove tepihe za stavljanje na tržište u radionici u Pešavaru u Pakistanu.

Rumunska počasna garda, viđena kroz večni plamen, kod Memorijala nepoznatom vojniku, tokom proslave Dana rumunske vojske u Bukureštu.

Žene pripremaju crvene paprike za tradicionalni popularni ajvar u poljoprivrednoj zadruzi u kosovskom selu Krusha e Madhe. Tradicionalno, ajvar se priprema u jesen, čuva se u staklenim teglama i konzumira tokom godine.

Prodavci ribe stoje pored svojih kolica tokom zaprašivanja protiv komaraca u Karačiju, Pakistan.